Офіс протидії рейдерства скасував право власності доньки Козловського на два ринки

26 Червня 2020

Офіс протидії рейдерства при Міністерстві юстиції скасував реєстрацію права власності доньки бізнесмена та депутата міської ради Григорія Козловського на львівські ринки «Підзамче» та «Винниківський». Ці ринки в кінці минулого року через незаконні дії державних реєстраторів стали приватною власністю компанії Софії Максимець «Дари Львівщини», та були передані в іпотеку фірмі її батька. Про це повідомляє сайт Zaxid.net.

Офіс протидії рейдерства скасував реєстрацію після скарги міського голови Львова, повідомила сайту начальниця управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун. Першу скаргу, з тими ж вимогами, яке направляло управління, було відхилено. За словами Свистун, Мін’юст не скасував договір про іпотеку.

Нагадаємо, як повідомляли «Наші гроші. Львів» у розслідуванні «Козловський виходить на ринок»,  майно двох ринків з 2001 року орендувало ТОВ «Дари Львівщини». У липні одноосібною власницею товариства стала донька Григорія Козловського Софія Максимець, восени орендовано комунальне майно стало приватною власністю.

Реєстрацію здійснили державні реєстратори КП «Реєстрація майна та бізнесу». Це комунальне підприємство було засноване Винниківською міською радою. Як з’ясували правоохоронці, реєстратори діяли незаконно, оскільки не мали документарних підстав для перереєстрації власності. Після цієї перереєстрації, нова власниця віддала майно обох ринків в іпотеку своєму батькові Григорію Козловському та його адвокату та бізнес-партнеру Олексію Різнику за 23 млн грн.

Дії нотаріуса Ольги Глинчак-Кучерепи також оскаржували у Офіс протидії рейдерства, проте, за ловами Інни Свистун, в Мінюсті вважають, що нотаріус, який посвідчував іпотеку вчиняв правомірні дії.

«Тому іпотеку треба буде ще скасувати в суді або ж власники компаній скасують її добровільно», – зазначила начальниця управління комунальної власності.

Нагадаємо,  також, що прокуратура Львівської області звернулась до суду щодо повернення комунального майна. Судовий розгляд позовів прокуратури повинен відбутися у Господарському суді Львівської області 13 та 20 липня 2020 року.