- NGL.media - https://ngl.media -

Дві дорожні компанії покарали за змови штрафом на 544 тис. грн

26.06.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Західне міжобласне тервідділення Антимонопольного комітету України 24 червня оприлюднило рішення [1], яким оштрафував мале приватне підприємство «Нара» і ТОВ «ШРБУ-88» за змову на чотирьох тендерах з ремонту доріг у Львівській області. Сумарно вони мають сплатити 544 тис. грн штрафу, тобто по 272 тис. грн кожна фірма.

Як раніше зазначали «Наші гроші. Львів», ознаки змови виявили [2] експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» ще у липні 2019 року.

Їм вдалось з’ясувати, що учасники подали на торги однакові довідки, завантажені в однаковому порядку. Крім того, у документах обидві компанії зазначили одного і того ж працівника – Петра Демчука. Також фірма «ШРБУ №88» та «Нара» надають одна одній в оренду будівельну техніку.

Засновником компанії «Нара» є Самвел Аветісян, який зараз є і директором фірми. Однак у 2019 році керівником фірми був Руберт Грігорян. Останній одружений з колишньою власницею «ШРБУ №88» – Нарою Аветісян. Зараз «ШРБУ №88» переписали на Гагіка Казаряна.

Антимонопольний комітет підвердив усі вищезгадані докази пов’язаності, а також знайшов ще кількох спільних працівників: Самвела Аветісяна та Наталію Ковальчук. Також обидві фірми обслуговувались у одному відділенні банку та нотаріуса.

Документи, які подавали фірми, були ідентичні за оформленням, а також створені на одному програмному забезпеченні, зокрема, ліцензійному, право на користування яким є лише у МПП «Нара».

Варто зазначити, що АМКУ звернувся до одного з українських провайдерів, який надає можливість створювати електронні скриньки, на якому була зареєстрована корпоративна пошта «ШРБУ-88». Провайдер підтвердив, що компанії «ШРБУ-88» і МПП «Нара» надіслали одна одній кілька сотень листів із документами та інформацією.

Окрім штрафу рішення Антимонопольного комітету передбачає заборону брати участь у відкритих торгах впродовж 3 років.

З початку 2019 року мале приватне підприємство «Нара» отримало 87 держзамовлень на майже 600 млн грн, а ТОВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №88» підписало 31 контракт на 12,3 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/06/26/dvi-dorozhni-kompaniyi-pokaraly-za-zmovy-shtrafom-na-544-tys-grn/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88826&schema=lviv

[2] виявили: http://ngl.media/2019/07/08/cholovik-ta-druzhyna-chotyry-razy-pozmahalysia-za-remonty-dorih-u-l-vivs-kiy-oblasti/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.