П’ять тисяч захисних комбінезонів отримає Львівський обласний лабораторний центр та його партнери

23 Червня 2020

Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України 18 червня замовив 5 тисяч водонепроникних багаторазових лабораторних костюмів на 2,64 млн грн. Костюми отримають працівники обласного лабораторного центру, а також лабораторії-партнери у Львові та інших областях.

Центр придбає 1 666 захисних комбінезонів розміру S, ще стільки ж − розміру М та 1 668 костюмів розміру L. Один такий костюм коштуватиме замовникові 529 грн. Замовлення доставлять не пізніше, як через місяць після отримання 60% передоплати.

Договір на постачання підписали з київським ТОВ «Текстиль-контакт», виробником цього товару. Ціни на захисні багаторазові комбінезони компанії коливаються від 420 до 1,5 тис. грн залежно від моделі.

Компанія «Текстиль-контакт» зареєстрована 2002 року. Фірма виготовляє тканини, купує і продає текстиль з Європи та Азії. Наприкінці березня засновник компанії Олександр Соколовський заявив про запуск виробництва захисних костюмів, нарукавників, бахіл та масок.

Моделі захисних комбінезонів виробника «Текстиль-контакт» (фото: сайт «Текстиль-контакт»)

Протягом 2019-2020 років фірма «Текстиль-контакт» отримала замовлень на 136 млн грн. Львівський обласний лабораторний центр не вперше співпрацює з підприємством − протягом травня-червня заклад замовив захисних комбінезонів різної моделі на 178 тис. грн.

Львівський обласний лабораторний центр є основною установою Львівській області, де проводять лабораторне тестування на коронавірус. На сьогодні такий аналіз також робить лабораторія медичного університету, військового госпіталю та Центр легеневого здоров’я. До цього списку долучиться Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова, яка 16 червня замовила систему для полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) QuantStudio 5 Dx Real-Time за 1,2 млн грн.

Ще наприкінці травня вищезгадані лабораторії не справлялися з тестуванням, хоча працювали на максимальну потужність. За даними «Львівського порталу», лише в Львівському обласному лабораторному центрі у черзі на дослідження було близько 2,5 тис. біоматеріалів, тому людям доводилося чекати на результати тижнями. Однак вже 15 червня міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що до тестування долучили лабораторії по всій Україні, тому результати приходитимуть швидше.

Нагадаємо, 19 червня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про нове загострення ситуації з коронавірусом. Львівська область входить до трійки регіонів України з найбільшою захворюваністю – станом на 22 червня тут підтверджено 3 980 заражень.