ЛКП заплатить понад 270 тисяч штрафу за змову на торгах з колишньою працівницею

23 Червня 2020

Адміністративна колегія львівського територіального відділення Антимонопольного комітету оштрафувала на 270 тис. грн Львівське комунальне підприємство громадського харчування школярів Личаківського району, яке розіграло торги із приватною підприємицею Іриною Дуткевич. Про це стало відомо з рішення АМКУ опублікованого 19 червня.

Раніше ми повідомили, що оштрафували й Ірину Дуткевич, однак вона припинила діяльність і не платитиме штраф.

Тендери на харчування львівських школярів підприємиця та ЛКП активно «пиляли» з 2018 року, коли Ірина Дуткевич зареєструвалась як ФОП. А до того вона працювала у цьому ж ЛКП. Тут також головним бухгалтером працювала сестра Дуткевич Марія Ковальова, а з 2019 року, згідно з тендерними документами, головним бухгалтером є їхня матір Мирослава Ковальова.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», підприємиця та ЛКП не лише подавали на торги документи з однаковими дефектами друку чи сканування, але й в деяких випадках відмовлялись від укладань угод на користь одне одного. Зокрема, у березня 2019 року під час закупівлі послуг харчування для львівських шкіл №42 та №82, ЛКП громадського харчування школярів Личаківського району відмовилося укласти угоду попри перемогу на торгах. Школам довелось платити на понад 200 тис. грн більше Ірині Дуткевич.

Після публікації про змову на торгах юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info)  і скерували відповідне звернення до АМКУ. В ході перевірки АМКУ також виявив, що обидва учасники використовували одну IP-адресу, мали договір із одним консультантом та регулярно телефонували одне одному.

Ірина Дуткевич  зареєстрована підприємицею у селі Суховоля, Львівської області. З початку 2019 року вона підписала 13 договорів на 7,7 млн грн. При цьому з ЛКП громадського харчування перетиналась на торгах 17 разів.