Лікарня на Львівщині замовила шприцеві насоси дорожче на 18% лікарні в Чернівецькій області

11 Червня 2020

Стебницька лікарня. Фото: Дрогобицька міська рада

Стебницька міська лікарня, що у Львівській області, 5 червня підписала договір на постачання шприцевих насосів на 73,8 тис. грн з підприємицею Юлією Пасічник. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили три насоси Benefusion SP1 по 24,6 тис. грн кожен. Шприцевий насос – це прилад, який вводить з певною швидкістю рідину, що міститься у встановленому у нього шприці.

В кількох інтернет-магазинах нам повідомили, що BeneFusion SP1 не має в наявності, а під замовлення цей товар потрібно чекати до трьох тижнів.

Разом з тим протягом останніх кількох тижнів замовники замовляють насоси Benefusion SP1 за дуже різними цінами. Так, по 20 733 грн такі насоси замовила Глибоцька центральна районна лікарня (Чернівецька область) 26 травня. За такою ж ціною підписала договори Бердичівська міська лікарня (Житомирська обл., 18 травня), Глобинська центральна районна лікарня (Полтавська обл., 19 травня) та Київська міська клінічна лікарня №17 (15 травня).

Однак є й дорожці ціни. Наприклад, по 21,8 тис. грн замовила шприцеві насоси в кінці травні Черкаська обласна психіатрична лікарня, Сколівська ЦРЛ у червні – по 22,2 тис. грн. А от Новоайдарська багатопрофільна лікарня (Луганська область) в червні купила їх взагалі по 25 тис. грн. Рекордна вартість в останніх закупівлях на цей товар – в договорі Миколаївської обласної клінічної лікарні, 28 тис. грн.

Згідно з Clarity, підприємиця Юлія Пасічник в основному працює з лікарнею у Вінниці та госпіталем МВС, однак із Стебницькою лікарнею також підписала вже шість угод на 971,4 тис. грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження