У Львові витратять майже 290 тисяч на sms-ки про Великдень та коронавірус

05 Червня 2020

зображення з сайту УП

Департамент розвитку Львівської міської ради 3 червня підписав договір на послуги з розсилки sms-повідомлень абонентам оператора «Київстар» вартістю 199,7 тис. грн.

Договір на розсилку sms-повідомлень вартістю 87,4 тис. грн також планують підписати із ПАТ «ВФ Україна». Таким чином, згідно з Prozorro, за розсилку два оператори отримають понад 287 тис. грн.

В обох випадках мова йшла про розсилку однакових повідомлень мешканцям Львова, Винник, Брюхович та Рудно:

«Вітаємо з Великоднем!
Залишаймося вдома і будьмо здорові!
Офіційна інформація:
Telegram мера: t.me/andriysadovyi
Telegram: t.me/lvivVScoronavirus
Сайт ЛМР: bit.ly/lvivmeria
Гаряча лінія Львова: 1580».

Нагадаємо, українці святкували Великдень ще у квітні.

«ВФ Україна» отримає кошти за 218,5 тис. повідомлень, а «Київстар» – за 505 тис. штук. Тобто одне повідомлення коштуватиме 40 копійок.

Обидві закупівлі здійснюють без конкурсних процедур, за неконкурентною переговорною процедурою у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, а саме пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Також, як вказано в обгрунтуванні, розсилка sms-повідомлень повинна здійснюватись мешканцям визначених населених пунктів, а відповідна інформаційно-аналітична база номерів є інтелектуальною власністю операторів мобільного зв’язку.

Нагадаємо, в березні Львівське комунальне підприємство «Міський центр інформаційних технологій» витратило на подібні sms-повідомлення 281 тис. грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження