Центр реабілітації у Чернівецькій області придбав дорогі ізоляційні халати – по 108 грн за штуку

05 Червня 2020

Фото умовне. Джерело: Львівська міська рада

Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Віра, надія, любов» у с. Банчени у Чернівецькій області 19 травня придбав тисячу ізоляційних медичних одноразових халатів по 108,5 грн за штуку у компанії «Восток-Фарм». Загалом центр купив медичних товарів на 283 тис. грн, з яких 108,5 тис. грн заплатив за ізоляційні халати.

У середині травня медичні заклади інших областей купували такі халати дешевше. Наприклад, центр первинної медико-санітарної допомоги №1 у Києві придбав їх по 60 грн за одиницю. У Рівненській області Радивилівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги замовив халати по 40 грн за штуку, а центр первинної медико-санітарної допомоги “Північний” – по 50 грн.

Щодо Чернівецької області, то чернівецька міська поліклініка №2 замовила такі халати на початку травня по 70 грн за штуку, і їхня вартість для лікарні не змінилася й у червні.

Однак 108 грн за один ізоляційний медичний одноразовий халат – не рекорд серед медичних закладів. В кінці травня Центр легеневого здоров’я у Львові замовив такі халати взагалі по 180 грн за штуку. Їхній виробник ТОВ «Росе» зазначив, що така ціна обумовлена вартістю тканини, яка подорожчала. Дорого придбає халати й Харківська міська поліклініка – по 162,40 грн та Вінницька міська клінічна лікарня – по 165 грн.

Від початку червня ціни ізоляційні медичні одноразові халати сильно коливаються. Наприклад, Кам’янець-Подільський центр первинної медико-санітарної допомоги замовив їх по 47 грн за штуку, а по 48 грн за одиницю придбає їх Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування. Водночас Херсонська міська клінічна лікарня імені Лучанського купить халати по 125 грн за одиницю, а вже згадана чернівецька міська поліклініка №2 протягом травня-червня стабільно замовляє халати по 70 грн.

Постачальник ТОВ «Восток-Фарм» зареєстроване у Дніпрі, його власницею є Заріна Бакуменко. Протягом 2019-2020 років фірма отримала замовлень на 5,7 млн грн, з яких 428 тис. грн – від центру «Віра, надія, любов» у Чернівецькій області.

Підготували за підтримки МФ Відродження