- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ покарав штрафом підприємців, які «розпиляли» півмільйонний тендер на парашути

05.06.2020 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Львівське територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало приватних підприємців Тетяну Радченко та Юрій Оваденко за змову під час закупівлі парашутів бродівською військовою частиною А2595. Відповідне рішення оприлюднено на сайті [1] АМКУ.

Змовники отримали сумарний штраф у 62 тис. грн, їм також заборонено протягом трьох років брати участь у торгах.

Про факт змови цих підприємців «Наші гроші. Львів» написали [2] ще після підписання договору в листопаді 2019 року, коли військова частина А2595 уклала угоду на закупівлю парашутної системи типу «Крило-Тандем-360» за 465 тис. грн. Наші партнери з «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували скаргу до Антимонопольного комітету. Радченко і Оваденко до цього тендеру зустрічались на торгах ще двічі, але їх пропозиції відхиляли через невідповідність тендерної документації.

У публікації ми зазначили, що Юрій Оваденко працює бухгалтером у Тетяни Радченко. А також обидва «конкуренти» подали низку документів з однаковим дефектом друку чи сканування.

Окрім цього, АМКУ зазначив, що підприємці використовували одну IP-адресу, хоча формально Тетяна Радченко здійснює підприємницьку діяльність у Хмельницькому, а Юрій Оваденко в Києві. Також підприємці користувались однаковим програмним забезпеченням під час підготовки документів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/06/05/amku-pokarav-shtrafom-pidpryyemtsiv-yaki-rozpylyaly-pivmiljonnyj-tender-na-zakupivlyu-parashutiv/

URLs in this post:

[1] сайті: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88736&schema=lviv

[2] написали: http://ngl.media/2019/11/01/postachal-nytsia-parashutiv-dlia-viys-kovykh-rozpyliala-torhy-zi-svoim-bukhhalterom/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.