АМКУ покарав штрафом підприємців, які «розпиляли» півмільйонний тендер на парашути

05 Червня 2020

фото умовне

Львівське територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало приватних підприємців Тетяну Радченко та Юрій Оваденко за змову під час закупівлі парашутів бродівською військовою частиною А2595. Відповідне рішення оприлюднено на сайті АМКУ.

Змовники отримали сумарний штраф у 62 тис. грн, їм також заборонено протягом трьох років брати участь у торгах.

Про факт змови цих підприємців «Наші гроші. Львів» написали ще після підписання договору в листопаді 2019 року, коли військова частина А2595 уклала угоду на закупівлю парашутної системи типу «Крило-Тандем-360» за 465 тис. грн. Наші партнери з «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували скаргу до Антимонопольного комітету. Радченко і Оваденко до цього тендеру зустрічались на торгах ще двічі, але їх пропозиції відхиляли через невідповідність тендерної документації.

У публікації ми зазначили, що Юрій Оваденко працює бухгалтером у Тетяни Радченко. А також обидва «конкуренти» подали низку документів з однаковим дефектом друку чи сканування.

Окрім цього, АМКУ зазначив, що підприємці використовували одну IP-адресу, хоча формально Тетяна Радченко здійснює підприємницьку діяльність у Хмельницькому, а Юрій Оваденко в Києві. Також підприємці користувались однаковим програмним забезпеченням під час підготовки документів.