Чернівецька міська рада віддасть ще 175 тисяч на перевезення медиків протягом травня

13 Травня 2020

фото: Молодий буковинець

Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради 8 травня замовив послуги з перевезення медиків на загальну суму 175 тис. грн. Усі договори діятимуть до 22 травня, тобто до можливого закінчення карантину в Україні.

Раніше Чернівецька міська рада вже замовляла послуги довезення медиків – у квітні вона підписала відповідних договорів на 435 тис. грн. Така сума була розрахована на перевезення до 11 травня, однак уряд продовжив карантин до 22 травня.

Відтак міська рада також продовжила два договори з місцевим перевізником Борисом Рудиком. Він за 132,5 тис. грн надалі перевозитиме медиків з п’яти районів Чернівецької області. Це – маршрути від Чернівців до смт. Глибока, смт. Герца, смт. Новоселиця, смт. Кіцмань та смт. Заставна. Вартість одного кругорейсу становить від 570 до 1080 грн залежно від відстані, а один кілометр пробігу автобуса коштує 15 грн.

Крім того, Рудик отримає 20,5 тис. грн за перевезення медичних працівників за маршрутом вулиця Садова-Лозівська та вул. Садова-Краматорська у Чернівцях.

Нагадаємо, чернівецький підприємець Борис Рудик веде свою діяльність з 1997 року. Він у 2010 році виграв конкурс на перевезення жителів Чернівців за маршрутом №31 (вул. Комарова-вул. Калинівська).

Продовжить возити медиків за маршрутом Чернівці-Сторожинець місцевий перевізник ПП «Багіра». За свої послуги фірма отримає 22 тис. грн, при цьому вартість одного кругорейсу становить 672 грн. А один кілометр пробігу коштує 15 грн, як і в підприємця Бориса Рудика.

Підприємство «Багіра» працює на ринку перевізників з 2001 року. Власником фірми є Мирослав Храпчинський, директором – Павліна Храпчинська. До жовтня 2019 року компанія-перевізник обслуговувала маршрут №10 (вул. Шкільна-Александрі) та №10А (район «Садки»-ринок «Центральний). Однак Чернівецька міська рада не продовжила договору з перевізником через скарги людей на неякісне обслуговування.

Чернівецька область організувала перевезення медичних працівників в кінці березня. Автобуси для медиків також курсують від Вижницького району (маршрут Вашківці-Чернівці). Перевозять працівників з Мамаївської об’єднаної територіальної громади (Лужани-Чернівці) та з вже згаданого Вижницького району (Вижниця-Чернівці, Берегомет-Чернівці, Коритне-Чернівці, Замостя-Чернівці).