- NGL.media - https://ngl.media -

Обласна рада планує продати сходи в будинку на Вороного, 3 у Львові менеджерові Димінського

12.05.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради виставило [1] на аукціон технічне приміщення зі сходами в чотириповерховому будинку на вулиці Миколи Вороного, 3, що біля готелю «Жорж» у Львові. Аукціон повинен відбутися 25 травня поточного року. Стартова ціна лоту 474 тис. грн, мінімальний крок аукціону – 4,7 тис. грн.

Загальна площа приміщень, виставлених обласною радою на аукціон, становить 95 кв. метрів, з них технічне приміщення на першому поверсі займає 1,1 кв. метрів, все інше – сходи.

Технічне приміщення та сходи, виставлені на продаж в будинку на вул. Вороного, 3 (фото: Львівська обласна рада)

Начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Віктор Кусий зазначає, що сьогодні на балансі обласного комунального підприємства «Нерухомість та майно» залишилося лише технічне приміщення та сходи в будинку на вул. Вороного, 3. Проблема полягає в тому, що через це інші співвласники приміщень вважають підприємство відповідальним за стан цілого будинку. Оскільки після продажу і сходи, і технічне приміщення будуть зняті з балансу, за їхній догляд відповідатиме вже новий власник.

За словами Віктора Кусого, практику продавати приміщення зі сходами (читай – продавати сходи)  вже використовували, наприклад, в будинку на вул. Петра Чайковського, 20, де розташований автосалон «Peugeot».

Ініціатором викупу сходів на Вороного стало ТОВ «Бізнес-центр «Офіс-Вороного», якому належить 1,3 тис. кв всього будинку, що є тут найбільшою часткою в руках одного власника. Одноосібним власником товариства з кінця 2019 року є Тарас Панкевич, юрист та партнер почесного президента ФК «Карпати», колишнього власника телеканалу ZIK та екс-нардепа-втікача Петра Димінського.

Раніше серед власником фірми були доньки Димінського Анастасія та Жанна, а також його дружина Олена Димінська. Їм також належало приватне підприємство «Євробізнес», що володіє ще 72,3 кв. метрами на Вороного. Тепер власником цього підприємства є також Тарас Панкевич. Щоправда, воно вже перебуває в процесі припинення діяльності.

Тарас Панкевич та сім’я Димінських знайомі щонайменше з 2013 року. Відтоді Панкевича у медіа представляють як юриста, а пізніше як заступника [2] з правових питань футбольного клубу «Карпати».

Крім того, Панкевич є підписантом благодійного фонду «Галичина-сприяння Анастасії Димінської», ТОВ «Торговельний центр «Магнус» та ТОВ «Сіті-Резорт», які входять до групи компаній родини Димінських. Вона налічує 23 фірми, основна діяльність яких пов’язана з нерухомістю, зокрема, торгівельними та офісними центрами, зазначає YouСontrol.

Окрім компаній, пов’язаних з Тарасом Панкевичем, власниками приміщень в будинку на вул. Вороного, 3 є ще три компанії.

ТОВ «Справжній ресторан» володіє 407 кв. метрами будинку – тепер це ресторан американської кухні «True Burger Bar Lviv». Підприємством володіє закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Камет». Головою наглядової ради якого ще донедавна був Дмитро Палієнко, керівник [3] та співвласник компанії Avalon, пов’язаною з депутатом Львівської міської ради Григорієм Козловським.

Ще 280 кв. метрів на першому поверсі належать Валерію Лобанову, а 143 кв. метри підвальних приміщень у власності львів’янина Вадима Аршба.

З 2000 року в будинку на вул. Вороного, 3 на пільгових умовах була розташована газета «За вільну Україну». Тодішній очільник Львівської області Степан Сенчук здав [4] в оренду редакції понад тисячу кв. метрів за символічну ціну − одну гривню. За це журналісти нібито мали безплатно писати про діяльність обласної влади та знизити для неї рекламні тарифи на 50%.

Вже з 2006 року будинок на Вороного, 3 є пов’язаним з Петром Димінським. Саме тоді його покійний бізнес-партнер Володимир Олійник купив [5] для Димінського ТОВ «Редакція газети «За вільну Україну» задля пільгового використання будинку. Пізніше там працювала редакція сайту ZIK.ua того ж Димінського, який продав [6] цей медіахолдинг у 2019 році Тарасові Козаку, соратникові проросійського політика Віктора Медведчука.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/05/12/oblasna-rada-planuye-prodaty-shody-v-budynku-na-voronogo-3-menedzherovi-dyminskogo-za-majzhe-pivmiljona-gryven/

URLs in this post:

[1] виставило: https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-04-28-000061-3

[2] заступника: https://fckarpaty.com/news/20743

[3] керівник: http://ngl.media/2019/12/10/khto-buduie-u-l-vovi/

[4] здав: https://imi.org.ua/monitorings/barometr-za-traven-2006-roku-i28834

[5] купив: http://ngl.media/2013/08/29/komu-nalezhat-lvivski-zmi/

[6] продав: https://zaxid.net/biznes_partner_medvedchuka_taras_kozak_kupiv_telekanal_zik_n1483479

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.