Прикордонники купили 16 позашляховиків за понад 9 млн грн у компанії нардепа Віктора Балоги

07 Травня 2020

Фото умовне (Everyday.Sumy)

Львівський та Мостиський прикордонні загони за результатом відкритих торгів підписали два договори на закупівлю 16 патрульних автомобілів підвищеної прохідності. Обидва контракти на загальну суму 9,2 млн грн уклали із ТОВ «Авто Акорд».

Згідно з угодами, прикордонники обох загонів придбали автомобілі Renault Duster вартістю 575,09 тис. грн за одиницю. Придбані автомобілі повинні бути білого кольору, з повним приводом, обладнанні кондиціонером та системою радіозв’яку. До автомобілів також надається додаткова комплектація: вогнегасники, запасні колеса, сталеві диски, комплекти зимової та літньої гуми і т.д.

В автосалонах за таку суму продають найдорожчу комплектацію цього автомобіля Intense.

Закупівля здійснюється за грантові кошти у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги для удосконалення системи спостереження на польсько-українському кордоні.

Окрім переможця участь у торгах взяла лише одна компанія – ПП «Галич-Моторс» із пропозицією всього на 500 грн дорожчою. На тендері фірма, так само як і переможець торгів, пропонувала автомобілі Renault Duster. Під час обох тендерів конкуренти не торгувалась і не знижували вартості пропозиції.

ТОВ «Авто Акорд» зареєстроване у селі Клячаново Мукачівського району, а його власниками є Роман Романюк (50%), Любов Шпак (5%) та Мирослава Токар (45%) – дружина колишнього голови Мукачівської РДА Іллі Токара.

Згідно з даними порталу YouContorol, «Авто Акорд» належить до групи компаній родини народного депутата Віктора Балоги.

На початку квітня закарпатські поліцейські відкрили кримінальне провадження, у якому фігурує компанія. ТОВ «Авто Акорд» підписало три контракти із центром первинної медико-санітарної допомоги Великоберезнянської райради на закупівлю машин для медиків, що працюють в сільській місцевості. За версією слідчих, автомобілі придбали з переплатою і лише за однією закупівлею було завдано шкоди на понад 400 тис. грн.

Загалом з початку 2019 року фірма отримала 78 держзамовлень на загальну суму майже 94 млн грн.