Лікарня в Славську дорого замовила швидкі тести у підприємця, який хотів стати головою Національної служби здоров’я

07 Травня 2020

Зображення ілюстративне. Джерело: pharma.net.ua

Славська міська лікарня, що у Львівській області, 29 квітня підписала договір на постачання швидких тестів для виявлення коронавірусної інфекції з приватним підприємцем Олексієм Михайловим на 49,9 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили 120 тестів VivaDiagTM Covid-19 IgM/IgG VID-35-08-014 виробництва китайського VivaChek Biotech. Один тест, як вказано в закупівлі, коштуватиме 416 гривень.

Джерело: brovary.net.ua

Раніше «Наші гроші. Львів» повідомляли, в кінці березня тернопільські лікарні купували такі тести по 349 грн, а полтавська лікарня – взагалі по 267 грн. В Калуші аналогічні тести купили по 267,5 грн.

Так само 27 квітня лікарня в Сумській області замовила ці тести по 350 гривень. Така ціна зафіксована ще в низці закупівель. Разом з тим «Укрзалізниця» замовила у квітні велику партію по 254 грн.

Підприємець Олексій Михайлов зареєстрований у Києві, основний вид діяльності «оптова торгівля фармацевтичними товарами». За даними Clarity, раніше держзамовлень не отримував. Михайлов є співзасновником кількох фірм: ТОВ «Психіатрична лікарня «Наснага», ТОВ «Актіфарм», ТОВ «Омніфарма Київ».

В грудні минулого року він подав декларацію кандидата на посаду голови Національної служби здоров’я, а його дружина працює головним лікарем госпіталю ветеранів війни «Лісова поляна». Обов’язки голови НСЗУ зараз виконує Оксана Мовчан.

Підготували за підтримки МФ Відродження