Виконком переніс питання реконструкції будинку на вулиці Франка, яку хоче зробити депутат Львівської міськради

Прибудова до будинку складатиметься з двох частин: паркінг під накриттям з колонами та нижче по рельєфу – відпочинкова зона
30 Квітня 2020

Будинок на вулиці Франка, 129 (фото надане прес-службою ЛМР)

Виконавчий комітет сьогодні, 30 квітня, вирішив не затверджувати містобудівних умов та обмежень для реконструкції багатоквартирного житлового будинку на вул. І. Франка, 129 у Львові до презентації проєкту.

З проханням про реконструкцію та добудову на вул. Франка звернулося ОСББ «Альтанка-1», співзасновником якого є депутат Львівської міськради Остап Доскіч та його родина.

ОСББ хоче демонтувати неавтентичну частину будівлі – надбудову післявоєнного періоду, а на її місці зробити сучасну надбудову. Крім того, біля цього будинку хочуть зробити прибудову, де в тому числі будуть паркомісця. Власники також хочуть укріпити фундаменти, встановити ліфт, зробити перепланування.

Під час засідання стало відомо, що управління охорони історичного середовища мало зауваження до попереднього проєкту реконструкції.

Сучасний вигляд будинку (це та інше зображення в матеріалі надані прес-службою ЛМР)

Як пояснив «Наші гроші. Львів» головний архітектор міста Антон Коломєйцев, раніше там планували зробити надбудову, однак власників переконали, що не варто збільшувати висоту. Тож, планують лише замінити надбудову на сучасні засклені конструкції та балкон. Такий проєкт, за його словами, не викликав зауважень управління історичного середовища.

Проєкт, який презентували на засіданні виконкому

Прибудова до будинку складатиметься з двох частин: паркінг під накриттям з колонами та нижче по рельєфу – відпочинкова зона (спортзал). Через прибудову площа забудови зросте з 412 кв. м до 613 кв. м.

Член виконкому Андрій Москаленко запропонував провести презентацію проєкту і обговорити всі питання, які виникають. Тому члени виконкому вирішили перенести питання на тиждень, провести презентацію, вислухати заявників та Лілію Онищенко, керівницю управління охорони історичного середовища ЛМР, а тоді вже приймати рішення. Коли відбудеться презентація і в якому форматі – ще невідомо.

ОСББ «Альтанка-1» зареєстровано в липні 2014 року, засновниками є Юрій, Остап та Ганна Доскічі. У 2016 році Львівська міська рада передала ОСББ 0,2395 га на вулиці Франка, 129 у власність, а ще 0,195 га – у межах червоних ліній без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень в оренду терміном на 5 років.

Підготували за підтримки МФ Відродження