Комунальне підприємство у Львові замовило маски із значною переплатою

29 Квітня 2020

Львівське комунальне підприємство «Ратуша-сервіс» підписало договір із приватним підприємством «Квін-Трейд» на закупівлю медичних масок та нітрилових рукавиць. Сума договору становить 70 тис. грн, про це стало відомо з сайту Prozorro.

Замовили 64 упаковки медичних масок по 875 грн за одиницю (50 штук в упаковці) та 35 упаковок нітрилових рукавиць по 100 пар у кожній. Їх ціна – 400 грн/уп.

За договором, 80% цієї суми, тобто 56 тис. грн, витратять на маски. Одна маска для ЛКП «Ратуша-сервіс» вартуватиме 17,5 грн.

Такі ціни на маски є значно вищими ніж на ринку. Також варто зазначити, що більшість великих онлайн-магазинів зараз зменшують вартість масок і пропонують низку акцій. Іноді за акцією ціна за пачку дорівнює 300 грн, але зазвичай їх продають приблизно по 650 грн за упаковку, тобто по 13 грн за одну.

Також така вартість є однією з найвищих серед останніх закупівель медичних матеріалів у Львівській області. Наприклад, дрогобицька лікарня купувала маски вже по 14 грн за штуку. Ще дешевше аналогічний товар замовили у львівський облцентрі медико-соціальної експертизи: маски – по 13,7 грн, а третя міська поліклініка придбала маски по 12,6 грн/шт.

Ціна пари рукавичок за договором – 4 грн. У Львівській області є низка закупівель приблизно такої ж вартості. Однак територіальне управління Служби судової охорони такий товар замовляло по 2,9 грн, а вищезгаданий центр медико-соціальної експертизи – по 2,27 грн за пару.

Приватне підприємство «Квін-трейд» зареєстроване у Львові, а його власницею є Надія Козаченко. У той же день, 21 квітня, «Квін-трейд» отримало ще одне замовлення від «Ратуші-сервіс» – майже 100 тис. грн на антисептик «Септофан», однак у цій закупівлі вартість товару нижче ринкової.

З початку 2019 року підприємство отримало 29 держзамовлень на 1,8 млн грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження