Чернівецькі стоматологи замовили маски за найдешевшою в області ціною – по 3 грн за штуку

27 Квітня 2020

Чернівецька міська стоматологічна поліклініка 23 квітня підписала договір на постачання 1 тисячі одноразових тришарових масок «Медіком». Загальна сума договору становить 3 тис. грн, тобто одна така маска коштує 3 грн. Це найдешевша ціна, за якою з початку оголошення пандемії короновісу COVID-19 придбали захисні маски в Чернівецькій області.

Чому товар продають за такою дешевою ціною у лікарні не знають – кажуть, пощастило, можливо в компанії були залишки. Постачатиме маски чернівецька філія ТОВ «Медмаркет Рітейл Груп» магазин «Медтехніка».

Ціни на одноразові тришарові маски і в Чернівецькій області, і в інших регіонах сильно коливаються. Наприклад, Глибоцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги придбав їх у ТОВ «Долфі Україна» по 14 грн за одиницю. А от головне управління держпродспоживслужби в Чернівецькій області замовило такі маски у ТОВ «Епіцентр К» по 17 грн за одиницю.

Трохи дешевше – по 16 грн – замовив маски Ужгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги у підприємиці Тетяни Кузан. У Львівській області клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова придбала маски у ПП «Тейдеко» по 10 грн за штуку. За такою ж ціною у підприємця Романа Воронькевича замовив їх Бережанський центр первинної медичної допомоги у Тернопільській області. А от Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради придбав їх ще дешевше − по 5 грн з штуку в Івано-Франківського учбово-виробничого підприємства Українського товариства глухих.

Чернівецька філія «Медмаркет Рітейл Груп» магазин «Медтехніка» розташована в Чернівцях. Її засновником є ТОВ «Медмаркет Рітейл Груп» − компанія з продажу медичних товарів, яка має свої філії у двадцяти областях України.

Чернівецька філія «Медмаркет Рітейл Груп» – постійний постачальник медичних товарів для Чернівецької міської стоматологічної поліклініки. Протягом 2019-2020 років фірма отримала замовлень на загальну суму 728 тис. грн, з яких 660 тис. грн – від поточного медичного закладу.

Нагадаємо, що у медичних закладах Чернівецької області не вистачає 58 тис. одноразових захисних медичних масок та 1,5 тис. медичних захисних масок №95. Про це редакції «Наші гроші. Львів» повідомила Чернівецька облдержадміністрація у відповіді на запит від 3 квітня.