У Яворові лікарня за день до вступу в дію змін до закону відписала без конкурсу 5 млн грн молодій фірмі

21 Квітня 2020

Яворівська центральна районна лікарня в суботу, 18 квітня, підписала чотири договори на капітальний ремонт хірургічного відділення з ТОВ «Гарнобуд» на загальну суму понад 4,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Усі закупівлі проведено за процедурою звітування про укладений договір, тобто без конкурсу, за день до вступу в силу змін до ЗУ «Про публічні закупівлі». З 19 квітня лікарня повинна була б провести так звану спрощену закупівлю, в якій могли б взяти участь й інші учасники.

Договори лікарня опублікувала в Prozorro увечері 18 квітня, у проміжку між 20 та 22 год. Підрядник має виконати всі роботи не пізніше 30 грудня цього року.

У хірургічному відділенні ремонтуватимуть палати, кабінет старшої медсестри, склад медикаментів, коридори, операційну, санітарні приміщення, кабінети медперсоналу. Також договори передбачають влаштування внутрішнього електричного освітлення та пожежної сигналізації, водопроводу і каналізації.

ТОВ «Гарнобуд» зареєстрували три місяці тому. До цього, за даними Prozorro, компанія отримувала ще три замовлення, одне з яких від Яворівської центральної районної лікарні на 1,3 млн грн на ремонт поліклінічного відділення.

Власницею компанії є Наталія Гурська-Кучма. Вона є співзасновницею ГО «Львівський центр екологічної безпеки» разом із Андрієм Кучмою та Андрієм Дзюбаном, екс-депутатом ЛМР. Колишня компанія Андрія Кучми «Будкомінвестиція» неодноразово брала участь в публічних закупівлях. Потім керівником цієї фірми був Іван Задорожній – він тепер очолює «Гарнобуд». Гурська-Кучма також є серед засновників Товарно-сировинної біржі «Галконтракт».