Брат члена виконкому Львівської міськради будуватиме ЖК на Під Голоском

Забудовникам дозволили значно збільшити висоту – із 32 метрів до понад 57, а також площу житла
17 Квітня 2020

Зображення з містобудівного розрахунку

Виконавчий комітет Львівської міської ради 17 квітня затвердив зміни щодо будівництва багатоповерхового кварталу на вул. Під Голоском, 4. Зміни стосуються четвертої і п’ятої черги будівництва і передбачають значне збільшення площі житла.

Розташування майбутнього багатоповерхового комплексу на вул. Під Голоском, 4 (джерело: містобудівний розрахунок)

Раніше в цих чергах будівництва передбачалося будівництво значно нижчих будинків. Містобудівні умови та обмеження на п’ять черг будівництва ТОВ «Львів Буд Покізол» отримало у жовтні 2018 року. Тоді йшлося про будівництво двох 10-поверхівок висотою 35 метрів та трьох 9-поверхівок висотою 32 метри. Пізніше у листопаді того ж року виконком погодив компанії будівництво підземного паркінгу.

Тепер замість двох житлових будинків висотою 32 метрів тут передбачено:

– сім будівель висотою 21 метр,

– три – висотою 14,5 та 15 метрів,

– один будинок на 33 метри,

– багатоповерхівка висотою 39 метрів,

– а також два висотні акценти – будівлі на 51 метр та 57,6 метрів.

Загальна площа квартир тут становитиме 31,7 тис. кв. метрів, тобто 584 квартири. Планують також дворівневий підземний паркінг та відкриту автостоянку.

Вигляд майбутнього багатоповерхового комплексу на вул. Під Голоском, 4 (джерело: містобудівний розрахунок)

Раніше містобудівний розрахунок для цієї території (загалом 11 черг) передбачав загалом 35 тис. кв. метрів житла. З них 5 черг будівництва, на які були видані МУО «Львів Буд Покізол», − 18,5 тис. кв. метрів житла. Виглядає, що компанія вирішила не отримувати нові містобудівні, а значно розширити можливості старих завдяки змінам.

Враховуючи теперішні зміни, «Львів Буд Покізол» збудує загалом майже 43,5 тис. кв. метрів житла, тобто на 8,5 тис. кв. м більше. На сьогодні забудовник вже отримав дозволи на будівельні роботи на три черги будівництва та підземний паркінг.

Теперішні зміни до МУО не лише передбачають радикальну зміну висоти забудови. До ТОВ «Львів Буд Покізол» додалося ще двоє замовників. Це − ТОВ «Ріел-Майно», співвласником якої є ресторатор та брат члена виконавчого комітету Львівської міськради Ореста Печенка – Руслан Печенко. Він також зводить ЖК Resident Hall на вулиці Городоцькій, 226А.

Іншим партнером для «Львів Буд Покізол» та «Ріел-Майно» став підприємець Станіслав Крупський. Він був замовником будівництва ЖК Auroom Tower на тій ж ділянці, де тепер частково будуватимуть новий комплекс.

Сама ж компанія «Львів Буд Покізол» належить колишньому львів’янину, а тепер громадянину Канади, Андрію Лозинському. Він свого часу заснував чи не першу у Львові  консалтингову компанію для допомоги емігрантам «Еміграційний Міст –Україна». Другим засновником є Роман Жишко, який також володіє заводом з виробництва пінопласту.

Згідно з зонінгом Шевченківського району, ділянки будівництва належать до зони промислових підприємств (В-5-1), громадської зони (Г-2) та зони багатоповерхової житлової забудови (Ж-4). Однак у серпні 2016 року виконком затвердив зміни до детального плану в районі Під Голоском, яким розширив зону багатоповерхівок замість промислової території. Нагадаємо, змінювати зонування детальними планами – незаконно.

Підготували за підтримки МФ Відродження