Для лікарів в селі Отинія замовили захисні окуляри у франківського лікаря-шахрая за ціною вдвічі вище ринкової

Придбані окуляри, з огляду на їх ціну, належать до захисних окулярів, які використовують для зварювальних робіт
15 Квітня 2020

Комунальне некомерційне підприємство «Отинійська районна лікарня», що у Коломийському районі Івано-Франківської області уклало угоду з приватним підприємцем Ігорем Іванишиним на закупівлю медичних матеріалів на загальну суму 7,76 тис. грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, лікарня придбала 100 респіраторів FFP2 за 56,4 грн та 5 штук захисних окулярів за 423,75 грн. Як повідомила нам голова тендерного комітету лікарні Оксана Савчин, для лікарів придбали окуляри моделі Sizam Super Vision 2890.

Лікарня купили ці окуляри вдвічі дорожче, ніж вони коштують на ринку. Вартість таких окулярів коливається від 169 до 189 грн.

До речі, здебільшого, українські лікарні купують для захисту персоналу захисні окуляри вартістю 60-150 грн. До прикладу в Кропивницькому окуляри купили за 58 грн, в Миколаєві – за 50,  у Харкові , Хмельницькому та Долині (Івано-Франківська область) медики працюють в окулярах за 60 грн. Дорожчі окуляри придбали для поліцейських Івано-Франківська – за 145 грн.

«Наші гроші. Львів» вже писали про приватного підприємця Ігоря Іванишина, який активно продає медичні матеріали лікарням в Івано-Франківській області, при цьому є обвинуваченим у шахрайстві і зараз триває розгляд судової справи про привласнення ним бюджетних коштів.

Іванишин не лише підприємець, але й  є лікар рентгенолог – завідує рентгенорадіологічним відділенням у Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Він також директор приватного підприємства «Глорія-ІВ». Саме як директора цієї фірми, його звинувачують у завищенні цін та привласненні бюджетних коштів під час закупівлі медичних матеріалів. Зокрема, для Надвірнянської центральної районної лікарні у 2017 році. За даними слідства, Іванишин у змові з посадовими особами Івано-Франківської ОДА в цій закупівлі привласнив 110,24 тис. грн  – сума, на яку була завищена ціна тендеру.

Публікація підготовлена за підтримки МФ Відродження