У Брюховичах, де торги на ремонт доріг повідміняли через коронавірус, знову віддали 2,2 млн грн Онуру

13 Квітня 2020

Фото умовне. Джерело: Гал-інфо

Брюховицька селищна рада підписала два договори на ремонт вулиць в селищі загальною вартістю понад 2,2 млн грн з ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Про це стало відомо із сайту закупівель Prozorro.

Обидва договори підписали 10 квітня. Першою угодою передбачено капітальний ремонт дороги по вулиці Ягідна вартістю майже 1,3 млн грн. Роботи триватимуть у 2020-2021 роках, свідчить графік виконання робіт, який є додатком до договору.

Друга угода – це капітальний ремонт вулиці Озерної – від вулиці Ясної до Весняної. Вартість ремонту становитиме майже 0,94 млн грн. Ремонт також триватиме і в 2021 році.

Нагадаємо, 25 березня тендерний комітет Брюховицької селищної ради скасував дві конкурсні закупівлі на ремонт доріг в селищі. Ці закупівлі селищна рада оголосила в кінці лютого-на початку березня: капремонт вулиці Січових Стрільців з очікуваною вартістю 11,68 млн грн та вулиці Під Осовою – за 2,54 млн грн.

Велика кількість учасників на цих торгах призвела до зниження початкових пропозицій, а тому можна було замовити ремонт із 20% економією. В обох випадках найдешевші пропозиції надійшли від  ПП «Рома».

Але після тижня роздумів, 25 березня, тендерний комітет Брюховицької селищної ради вирішив відмінити обидва тендери, обумовлюючи це тим, що нині в цьому ремонті відпала потреба у зв’язку з надзвичайним станом на території країни.

«Кошти, які передбачались бути виділеними на здійснення закупівлі, не підпадають під захищені видатки бюджету, відтак замовником торгів визначено пріоритетні напрямки фінансування закупівель, зважаючи на запроваджений надзвичайний стан, та НЕ МОЖЕ здійснюватись розподіл коштів на дану закупівлю до моменту доки діє відповідний режим на вказаній території», – йдеться в протоколах тендерного комітету від 25 березня.

При чому за день до того, саме в день оголошення карантину 24 березня Брюховицька селищна рада підписала угоду з фірмою «Онур» на ремонт вулиці Бурштинової вартістю 1,38 млн грн.

Як повідомляли «Наші гроші», раніше Брюховицька селищна рада 24 рази обирала переможцем «Онур», віддавши їй робіт на 53,29 млн грн. Фірма приймала участь і в цих двох тендерах, але програла, бо «Рома» запропонувала виконати ті ж самі роботи на 17% і 26% дешевше за фаворита селищної ради «Онур». Але після перемоги іншого підприємства, селищна рада скасувала тендер.

Керівником і власником ПП «Рома» є депутат Львівської обласної ради Роман Демчина.

Засновниками столичної компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Із нею пов’язана фірма «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.» (Туреччина).