Закарпатський департамент охорони здоров’я замовив захисних костюмів на 25 млн грн

10 Квітня 2020

Департамент охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації 6 квітня підписав  договір із ТОВ «Медичний центр Гудмедікал» на закупівлю костюмів біологічного захисту загальною вартістю 25,09 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За договором придбають ізоляційні комбінезони, які виробляє компанія «Гудмедікал». Згідно з вимогами департаменту, костюми мають відповідати державним стандартам і бути пошиті з водонепроникної тканини зі спеціальною технологією швів. Костюм повинен захищати від забруднення біологічними та хімічними рідинами, бактеріями та вірусами.

Загалом придбають 57 тисяч захисних костюмів, які повинні надійти до замовника протягом двох місяців, а їх ціна становитиме 440 грн за одиницю.

Схожі костюми купують і інші медзаклади, але ціни різняться. До прикладу, Закарпатський центр екстреної медичної допомоги придбає їх по 330 грн, але точних технічних  характеристик цих костюмів не зазначено.

Ще два тижні тому ідентичні комбінезони купували у Червонограді по 500 грн/шт, у Івано-Франківську – по 650 грн за одиницю, а у Стебнику придбали за 750 грн за один комбінезон.

Офіційний дилер захисних комбінезонів Tyvek, американської компанії DuPont які відповідають вимогам замовлених костюмів, продає їх в мережі по 432 грн за одиницю.

На запит журналіста «Наші гроші. Львів» у Департаменті охорони здоров’я Закарпатської області повідомили, що для запобігання поширенню коронавірусу на сесії облради прийняли рішення про виділення 113 млн грн.

Станом на 1 квітня департамент провів та оголосив тендерів на 58 млн грн для закупівлі необхідного обладнання та матеріалів, серед яких і планова закупівля костюмів біологічного захисту. Їх очікувана вартість становила 25,7 млн грн, однак контракт підписали на 600 тис. грн дешевший.

ТОВ «Медичний центр Гудмедікал» зареєстровано у місті Ужгород, а його директором та власником є Олег Гудаш. Останнє держзамовлення компанія отримувала ще наприкінці 2018 року на 130 тис. грн. А 6 квітня підписала із обласним департаментом три договори на понад 33 млн грн.