Виконком не дозволив забудувати паркінг на Миколайчука житлом

10 Квітня 2020

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 10 квітня, відмовив у видачі містобудівних умов та обмежень для будівництво ТОВ «Данко-Два» багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими закладами громадського обслуговування та прибудованим гаражем на вул. І. Миколайчука, 38.

Нагадаємо, що це питання вже виносили на засідання виконкому, однак перенесли, щоб вивчити детальніше. Згідно з проєктом рішення, на ділянці площею 0,55 га компанії хотіли дозволити будівництво багатоповерхівки з граничною висотою в 48 метрів.

Зображення із містобудівного разрахунку

Зараз на цій землі є паркінг. У 2015 році ТОВ «Данко-Два» отримало ділянку в оренду від міста для обслуговування тимчасової відкритої автостоянки. Однак вже за рік Львівська міськрада дозволила змінити цільове призначення – для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

На засіданні виконавчого комітет Любомир Зубач, який вивчав питання, розповів, що на паркінгу хочуть звести багатоквартирний будинок, де буде понад 9 тис. кв. м житла, і майже не буде громадських приміщень. «Це зона Г-2, де пріоритет надається офісним, громадським приміщенням», – сказав він.

Після цього коментаря виконком проголосував проти будівництва житла на цій ділянці.

Нагадаємо, ми також повідомляли, що Генеральним планом Львова не дозволяється будівництво житла на цій землі, оскільки це територія громадських комплексів та об’єктів. Зонінг відносить цю землю до зони Г-2, де допустимим видом забудови є будівлі змішаного використання: з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням в нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення.

За даними містобудівного розрахунку, який представляли на засіданні містобудівної ради в грудні минулого року, ТОВ «Данко-Два» планувало збудувати 8-12 поверхівку на 150 квартир (8600 кв. м), а  перші два поверхи будуть нежитлові (2000 кв. м), з яких 200 кв. м передбачено під ЦНАП.

ТОВ «Данко-Два» належить Юлії Дорош, яка також є директором товариства.

Матеріал підготовлено за підтримки МФ Відродження