У Чернівецькій області не вистачає засобів індивідуального захисту та апаратів ШВЛ. Перелік необхідного

10 Квітня 2020

Фото ілюстративне. Джерело: 5 канал

Медичні заклади Чернівецької області додатково потребують засобів індивідуального захисту, апаратів штучної вентиляції легень та екстракорпоральної мембранної оксигенації. Цю інформацію редакції «Наші гроші. Львів» надав департамент охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації у відповіді на запит від 3 квітня.

Чернівецьким закладам охорони здоров’я потрібно 96 тис. пар латексних одноразових рукавичок, 58 тис. одноразових медичних масок, 36 тис. одноразових медичних шапок та 36 тис. одноразових медичних захисних халатів. Також не вистачає 1,5 тис. захисних медичних масок N95 та 1,5 тис. захисних окулярів. Із засобів дезінфекції потрібно ще 6,4 тис. літрів дезінфікуючих засобів та 1,9 тис. літрів антисептиків.

В області наявні 28 апаратів штучної вентиляції легень високого та середнього класу, хоча розрахункова потреба становить 76 апаратів. При цьому немає жодного апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації, який також потрібний для лікування легень.

Чернівецькі лікарні не потребують кейтерингових послуг, оскільки медики і пацієнти харчуються в їдальнях. Також немає потреби в транспортних послугах − частково перевезення організувала місцева влада, частково лікарі безкоштовно добираються на таксі.

Матеріал підготували за підтримки МФ Відродження