Дві лікарні в Тернополі замовили однакові бахіли з 30% різниці в ціні

09 Квітня 2020

Міська комунальна лікарня №3 Тернопільської міської ради 1 квітня підписала договір на постачання 458 пар бахіл загальною вартістю майже 17 тис. грн з приватним підприємцем Василем Павликом.

Згідно з договором, одна пара коштуватиме 37 гривень. Як пояснили «Наші гроші. Львів» в лікарні, мова йде про багаторазові бахіли.

Фотографії надані лікарнею №3

«Бахіли міцні та щільні, їх можна використовувати повторно. Вони відповідають усім сучасним вимогам до медичної продукції. Неткані матеріали чудово заміняють дорогі текстильні матеріали, при цьому не поступаються такими якостями, як: щільність полотна, міцність, здатність пропускати повітря та інше. Матеріал добре стерилізується та дезінфікується. Мають гарну повітропроникність одночасно з захисними властивостями від пилу, забезпечують захист від внутрішньолікарняних інфекцій», – повідомили у відповідь на нашого листа.

Василь Павлик продав такі ж бахіли 24 березня Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги, однак ціна за пару становила 28 гривень. Те, що бахіли такі ж самі, підприємець підтвердив під час телефонної розмови із журналістом. А вищу ціну пояснив тим, що йому так захотілось.

Виробником бахіл є тернопільське ПП «Центр протезування і реабілітації «Разан», розповіли в міській комунальній лікарні №3.

Василь Павлик зареєструвався підприємцем ще в 2004 році, а згідно з Clarity, отримав загалом чотири замовлення, усі від вищезгаданих лікарень, загалом на понад 76 тис. грн.

Згідно з відповіддю Тернопільської ОДА від 3 квітня на наш запит, потреба закладів охорони здоров’я області в бахілах загалом становить 30 тис. штук.