Fact-check: Чи лимон із содою вбиває/вимиває із організму вірус

Відповідь: Ні не вбиває і не вимимає
04 Квітня 2020
04 Квітня 2020

Секретний рецепт із Ізраїлю, який вбиває вірус, пішов на друге коло репостів. Ну, справді, ви дійсно вірите, що суміш лимона та соди вбиває і виводить віруси? Бо не вбиває і не виводить.

Ми можемо рекомендувати цей рецепт для чистки сантехніки, а якщо сік лимона змішати з медом та водою – то вийде неймовірно смачний лимонад.

НЕ п’ють всі в Ізраїлі воду з содою та лимоном перед сном. НЕ ІСНУЄ лікiв від COVID-19. Про це повідомляє ВООЗ на своїх інформаційних ресурсах https://bit.ly/3axexwb.  Так само в рекомендаціях ВООЗ немає жодної інформації, яка стосується позитивного впливу води з лимоном та бікарбонатом на профілактику, а тим більше лікування COVID-19.

У повідомленні тижневої давності, яке ви й далі поширюєте, пишуть, що в Ізраїлі вірус “не призвів до смерті”. Насправді, станом на ранок 4 квітня, там понад 7,5 тисяч хворих, 42 людини померли. https://bit.ly/2x2UdEj

Лимони в пакетах на паркані, які ви бачите на фото, – це не допомога мешканців Ізраїлю один одному через коронавірус, а звична практика. Гарний жест, який з’явився задовго до пандемії.

Робіть лимонад і не вірте фейкам!