У 8-й лікарні Львова змонтують кисневий трубопровід за понад 400 тис. грн

01 Квітня 2020

Фотоз сайту Львів24

Комунальна «8-а міська клінічна лікарня міста Львова» 30 березня підписала договір із ТОВ «Радар-03» на монтаж кисневого трубопроводу. Сума договору становить 414,3 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Кисневий трубопровід необхідний, щоб постачати кисень та інші гази із кисневої станції, яка розташовується за межами лікарні. Медичні гази використовуються для лікування хворих, що страждають на гіпоксію органів дихання, проведення операцій та підтримки пацієнтів із апаратами штучної вентиляції легень.

Угоду уклали за спрощеною процедурою закупівлю, посилаючись на термінову необхідність у зв’язку з оголошенням надзвичайної ситуації та розпорядження Кабміну щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Повідомлення про намір укласти договір опублікували 24 березня і менш ніж за тиждень – 30 березня підписали договір.

Оплату підрядник отримає після підписання акту виконаних робіт. Жодних технічних характеристик майбутнього проєкту не зазначено.

У коментарі секретар тендерного комітету лікарні Олександра Калинич пояснила, що раніше у лікарні лише незначна кількість палат мали обладнання для киснепостачання. Новий контракт передбачає облаштування киснепроводів у кожній палаті в усіх корпусах. Щоправда, точну кількість палат не зазначили.

У одному з корпусів роботи вже завершили. Однак, коли повністю закінчать монтаж у лікарні не знають. За контрактом, підрядник може проводити роботу до кінця 2020 року. У лікарні сподіваються, що роботи виконають «якнайшвидше», але договором графіку виконання робіт не передбачено.

ТОВ «Радар-03» зареєстровано у Львові, а його власниками є Стефан Грицевич (50% статутного капіталу) і Роман та Марія Ткачі (по 25% відповідно). З початку 2019 року фірма отримала 41 договір загальною вартістю понад 3,2 млн грн переважно на ремонт та обслуговування медтехніки.

Публікація підготовлена за підтримки МФ Відродження