Брюховичі через коронавірус відмінили тендери на ремонт вулиць, у яких «Онур» програв з 20% відставанням

31 Березня 2020

Фото Варіанти

Брюховицька селищна рада 25 березня скасувала два тендери на ремонт вулиць загальною вартістю 14,22 млн. гривень, повідомляється у системі «Прозоро», пишуть «Наші гроші».

У лютому селищна рада оголосила тендер на ремонт вулиці Під Осовою очікуваною вартістю 11,68 млн грн, та вулиці Січових Стрільців – за 2,54 млн грн.

На кожному тендері змагались від чотирьох до шести фірм – ТДВ  «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 65», ПП «Рома», ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл», ТОВ «Алов-буд», ТОВ «Будмаксплюс», ТОВ Магістраль Інжиніринг та ТзОВ «БК»Віаком».

В результаті конкуренції на аукціоні 18 березня ціна впала на більше ніж 20% – перемогу отримало приватне підприємство «Рома», зробивши найдешевшу пропозицію. Але після тижня роздумів, 25 березня, тендерний комітет Брюховицької селищної ради вирішив відмінити обидва тендери, обумовлюючи це тим, що нині в цьому ремонті відпала потреба у зв’язку з надзвичайною ситуацією на території країни. Мовляв, гроші на час дії карантину не будуть розподілятись на ремонт вулиць.

При чому за день до того, саме в день оголошення карантину 24 березня Брюховицька селищна рада підписала угоду з фірмою «Онур» на ремонт вулиці Бурштинової вартістю 1,38 млн грн.

Саме у Львівській області один із лідерів загальноукраїнського картелю ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» забирає найбільшу кількість підрядів на будівництво доріг. Загалом віддали «Онуру» 392 підряди на суму 7,44 млрд грн.

Це перший випадок, коли «Онур» прийняв участь у тендері на ремонт  доріг від Брюховицької ради і програв.

Раніше Брюховицька селищна рада 24 рази обирала переможцем «Онур», віддавши їй робіт на 53,29 млн грн. Фірма приймала участь і в цих двох тендерах, але програла, бо «Рома» запропонувала виконати ті ж самі роботи на 17% і 26% дешевше за фаворита селищної ради «Онур». Але після перемоги іншого підприємства, селищна рада скасувала тендер.

Керівником і власником ПП «Рома» є депутат Львівської обласної ради – Роман Демчина.

Засновниками столичної компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Із нею пов’язана фірма «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.» (Туреччина).