COVID-19: Львівщина замовила апарати для вентиляції легень дорожче за Білу Церкву і Дніпро

24 Березня 2020

Фото ілюстративне (джерело: darnitsa.ua)

Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр підписав договір з ТОВ «Медсервісгруп» про закупівлю апаратів штучної вентиляції легень на 15,60 млн грн. Про це повідомляється у Prozorro, пишуть «Наші гроші».

Цьогоріч упродовж місяця після передоплати поставлять 20 апаратів інтенсивної терапії V8600 середнього класу виробництва компанії «Oricare, Inc» (США) по 780 тис грн.

Днями КНП «Білоцерківська міська лікарня №3» замовило в іншої фірми такий апарат інтенсивної терапії зі стартовим комплектом на чверть дешевше – за 635 тис. грн. Крім того, нещодавно КНП «Міська клінічна лікарня № 21 ім. проф. Є.Г.Попкової» (Дніпро) придбало такі апарати в іншого постачальника на 7% дешевше – по 730 тис. грн.

Натомість Відділ охорони здоров’я Чорноморської міської ради Одеської області замовив їх іншій фірмі по 850 тис. грн., що на 9% дорожче від нинішньої ціни для Львівщини.

У відкритих джерелах немає даних про ціну таких апаратів у вільному продажі.

Гарантійний строк становить рік. Система забезпечена сенсорним екраном для взаємодії, мембранними кнопками і номеронабирачем, які використовуються для зміни установок і параметрів (тач-скрін). Апарат має плоский кольоровий рідкокристалічний дисплей 12″ TFT з інтерфейсом Guide-Way, який відображає діаграми і цифрові дані в режимі реального часу. Може використовуватись як транспортний і стаціонарний апарат ШВЛ.

«Медсервісгруп» належить Андрію Коломойцю і Андрію Забережному. Коломоєць також володіє ТОВ «Медичний центр «Медексперт» і ТОВ «Трімм-К», де його партнером свого часу був Сергій Кіріяк. Забережний нині очолює власне ТОВ «Грандмед», а раніше був співзасновником кількох фірм із групи «Емансіс» Зази Берадзе, родича Георгія Берадзе – колишнього заступника голови ДУС і колишнього першого заступника голови ДФІ.

У 2018 році Забережний отримав від суду першої інстанції 6,8 тис грн. штрафу за розіграш фірмою тендеру КУ «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги».