- NGL.media - https://ngl.media -

Фірми афільовані з Дубневичами два роки не сплачують штраф за змову на торгах від Львівської залізниці

19.03.2020 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області підтримав позов Львівського територіального відділення Антимонопольного комітету України до приватного підприємства «Дорбуд» про стягнення штрафу за змову на торгах та пені за протермінування оплати штрафу. Загалом підприємство тепер повинно сплатити [1] 136 тис. грн, оскільки штраф у розмірі 68 тис. грн воно повинно було сплатити майже два роки тому.

Як раніше повідомляли [2] «Наші гроші. Львів», АМКУ ще у листопаді 2018 року оштрафував ТОВ «НВП «Інтертерм» та ПП «БК «Дорбут» загалом на 136 тис. грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що призвели спотворення результатів торгів «Львівської залізниці» на закупівлю обладнання для рихтування колії. Тоді антимонопольники, зокрема, з’ясували, що учасники завантажували документи з однієї IP-адреси та мали однакових співробітників.

Як стало відомо з рішення суду, у листопаді 2018 року представникам АМКУ не вдалось вручити рішення про штраф представнику «Дорбуду» – воно було направлено за адресою останнього та не отримано ними. Через неможливість вручити рішення, його було оприлюднено в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур`єр» від 29 грудня 2018 року, а відтак рішення вважається таким, що вручене відповідачу, але датою 9 січня 2019 року. Саме з цього моменту і нараховувалась пеня за несплату штрафу.

Аналогічна справа була розглянута [3] 16 березня поточного року у Господарському суді міста Києва щодо підприємства «конкурента» «Інтертерм», але результати розгляду наразі не оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, «Дорбуд» зі статутником в 1 тис. грн належить львів’янину Денису Даниленку, який ще у 2015 році працював заступником директора ТОВ «БК Білдерпоінт», яку раніше контролювали люди нардепів від БПП Ярослава та Богдана Дубневичів. Даниленко також балотувався до Львівської міськради від БПП.

Фірма «Інтертерм» належить Сергію Кудрію із Ватутіне Черкаської області, який також є директором компанії, і Олександру Наумовському з Павлограду Дніпропетровської області (через ТОВ «Міжнародна юридична компанія «Моніторинг інвест дівелопмент»). Раніше компанію контролював Ігор Каїнський і Михайло Манько. Каїнський був тісно пов’язаний із «Корпорацією Колійні ремонтні технології» через фінансову компанію «Енергія-інвест» та «Украмарін». Також він був керівником НВП «Колійні ремонтні технології», яке заснував Ярослав Дубневич.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/03/19/firmy-afilovani-z-dubnevychamy-dva-roky-ne-splachuyut-shtraf-za-zmovu-na-torgah-vid-lvivskoyi-zaliznytsi/

URLs in this post:

[1] сплатити: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/88171203

[2] повідомляли: http://ngl.media/2018/11/15/amku-oshtrafuvav-firmy-z-orbity-nardepiv-dubnevychiv-za-zmovu-na-torhah-zaliznytsi/

[3] розглянута: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/87624117

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.