Дрогобицька солеварня поступилася перемогою на торгах фірмі, з якою готувала документи на спільному принтері

19 Березня 2020

Фото: Укрінформ

Державне підприємство «Солевиварювальний Дрогобицький завод» та ТОВ «Ірман» розіграли тендер на постачання розчину хлориду натрію для ЛКП «Львівтеплоенерго». Обидва учасники подали документи з однаковими плямами, що свідчить про підготовку довідок на спільній техніці.

Під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій, а ціна переможця ТОВ «Ірман» була на 6,3 тис. грн дешевшою. Компанія постачатиме розчин «хлориду натрію початкового» до кінця 2020 року за 2,6 млн грн, тобто по 870 грн за куб.м. При цьому купуватиме товар постачальник у свого конкурента − «Солевиварювального Дрогобицького заводу». Розчин хлориду натрію потрібен для очищення води, яка надходить споживачам.

Учасники зустрічаються разом лише на торгах ЛКП «Львівтеплоенерго» на постачання вже згаданого хлориду натрію. До цього вони розіграли три тендери на загальну суму 7,8 млн грн. У двох випадках перемогла фірма «Ірман», в одному – Дрогобицька солеварня.

Компанія «Ірман» зареєстрована 2008 року в Дрогобичі. Її власницею та водночас очільницею є непублічна жителька Дрогобицького району Катерина Андруневчин. Протягом 2019-2020 років фірма отримала замовлень на 5,6 млн грн, враховуючи поточну закупівлю.

«Солевиварювальний Дрогобицький завод» створений у 13 столітті. Це – найстаріше дрогобицьке підприємство, яке видобуває сіль стародавнім методом виварювання з розсолу. Завод належить до переліку підприємств, які підлягають приватизації, однак наприкінці 2019 року Львівська обласна рада звернулася до Кабінету міністрів України про передачу заводу в комунальну власність Дрогобича. На сьогодні Дрогобицька солеварня належить Фонду державного майна України.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії