У Львові закупили тести для виявлення COVID-19

18 Березня 2020

Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр 17 березня підписав договір на постачання тест-систем для виявлення антитіл IG/IgM до коронавірусу 2019-nCoV (цільна кров, сироватка, плазма). Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили 5 упаковок тест-систем, у кожній по 25 тестів, тобто загалом 125. Назва тестів не вказана. Відомо, що київські лікарні закуповували швидкі тести Bioeasy китайського виробництва по 25 штук в упаковці приблизно (по 8 тис. грн за упаковку).

Тест-системи, які замовив Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, коштують по 7,5 тис. грн без ПДВ за упаковку.

Постачальником є київське ТОВ «Систем Профі» Ірини Мойсеєнко, фірма створена 5 місяців тому. Загалом отримала держзамовлень на понад 4 млн грн. Ця ж компанія продала тест-системи по 7,5 тис. грн за упаковку Миргородському міському центру ПМСД.

Нагадаємо, наразі Львів мав лише одну упаковку Bioeasy на 25 тестів, які діагностують захворювання на 5-14 день після початку хвороби. Як повідомляло Твоє місто, всі аналізи передають у Київ для обробки на реагентах, які показують результат на 1-3 день від перших проявів захворювання. Якщо у Києві результат підтверджують – то зразки відправляють ще у міжнародну лабораторію.