Кияни «розпиляли» чверть мільйона гривень від Львівського історичного музею на закупівлі сенсорних терміналів

04 Березня 2020

Приватний підприємець Олег Андрущенко та ТОВ «Тач системз» розіграли торги на постачання сенсорних кіосків (терміналів) для Львівського історичного музею на площі Ринок, 6. Сума замовлення склала 278 тис. грн.

Директором компанії переможниці «Тач системз» є Денис Зінченко, який водночас є комерційним директором в компанії «Сенсорні системи України», де начальником виробничого відділу працює підприємець Олег Андрущенко. Обидві компанії і «Тач системз» і «Сенсорні системи України» зареєстровані за однією адресою та користується спільним номером телефону.

Якщо з «Тач системз» Олег Андрущенко «конкурує» лише вчетверте, закрема про їх змову на торгах у Хмельницькій області раніше написали «Наші гроші», то з компанією «Сенсорні системи України» він зустрічався вже 18 разів.

Під час аукціону на поточних торгах учасники не знижували своїх пропозицій, а підприємець Андрущенко не завантажив усіх потрібних документів.

Компанія «Тач системз» продасть Львівському історичному музею чотири інформаційних сенсорних терміналів. Найдорожче замовникові обійдеться сенсорний кіоск «Гравіс 42» − 116 тис. грн. Ще три кіоски «Корсар 22М» музей придбає за 54 тис. грн кожен.

Справа – термінал “Гравіс 42”, зліва – термінал “Корсар 22М”

Підприємець Олег Андрущенко зареєстрований у 2013 році в смт. Бородянка Київської області. З 2018 року він не отримав жодного тендерного замовлення, лише ходив на торги технічним учасником.

Компанія «Тач системз» зареєстрована у травні 2019 року в Києві. Її власниками є Олег Міщенчук та вже згаданий Денис Зінченко, який також є директором фірми. Міщенчуку також належить половина компанії «Сенсорні системи України», де його бізнес-партнером є російський бізнесмен Ігор Меркулов.

Протягом 2019 року фірма «Тач системз» отримала замовлень на 5,1 млн грн.

Довідка: Сенсорний кіоск (термінал) призначений для довідкової інформації. Зазвичай його використовують для створення інтерактивних систем, як-от «Музей», «Готель» чи «Адмінпослуги». Сенсорні кіоски найчастіше встановлюють в центрі міста, завдяки їм можна дізнатися про актуальні події міста, туристичні місця та заклади.