Львівський АМКУ оштрафував конкурентів з одним телефоном, які розіграли торги на ремонт коридору в Львівській міській раді

28 Лютого 2020

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала приватне підприємство  «Кальвадос» та підприємця Павла Журавльова на 136 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в тендері на ремонт коридору третього поверху Львівській міській раді.

Візуалізація ремонту коридору (ЛКП “Ратуша-сервіс”)

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», учасники подали на торги документи з однаковими граматичними помилками. А номер телефону, який підприємець Журавльов подав у попередньому договорі з ЛКП «Ратуша-сервіс», збігався з номером підприємства «Кальвадос».

Після публікації новини договір з переможцем торгів розірвали, проте Антимонопольний комітет встановив, що учасники користувалися спільною ІР-адресою та створили документи на одному принтері в один день з різницею у 20 хвилин. АМКУ також встановив, що головним бухгалтером ПП «Кальвадос» була дружина підприємця Павла Журавльова − Світлана Журавльова.

Відтак конкуренти отримали по 68 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Павло Журавльов та підприємство «Кальвадос» зареєстровані у Львові. З моменту рестрації Журавльова отримав замовлень на 770 тис. грн лише від ЛКП «Ратуша-сервіс». Протягом 2019 року підприємство «Кальвадос» отримало підряд лише на 6,2 тис. грн.