Завдяки публікації «Наші гроші. Львів» племінниця Козловського поверне місту вкрадену ділянку на вулиці Липинського

20 Лютого 2020

ЖК Avalon Time (зображення компанії)

Львівська міська рада погодила повернення у власність міста земельної ділянки на вулиці Липинського, 27, яка незаконно перейшла у власність Віталії Дяченко – племінниці депутата Львівської міськради Григорія Козловського. Про рішення вперше повідомив «Львівський портал», а відповідну ухвалу прийняли 20 лютого на сесії міської ради.

На цій ділянці будує житловий комплекс компанія «Авалон», співвласником якої є Григорій Козловський. Про факт незаконного вибуття ділянки з комунальної власності вперше написали «Наші гроші. Львів» у липні 2019 року.

У розслідуванні «Парк авалонського періоду» ми повідомили, що землю отримали через шахрайство з оформленням власності під час продажу майна збанкрутілого ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Учасники схеми придбали з аукціону невеликий фінський будинок, але пізніше, через підставні іпотечні угоди, незаконно привласнили ще й землю під ним. Фігурантом оборудок також був Григорій Козловський, але станом на сьогодні земля належить Віталії Дяченко.

За фактом нашої публікації відкрили кримінальне провадження. «Прокурором Львівської місцевої прокуратури № 3, під час моніторингу інформації в мережі «Інтернет» виявлено публікацію на веб-порталі «Наші гроші. Львів» від 03.07.2019 під назвою «Фірма Козловського будує квартал багатоповерхівок на поцупленій у міста землі», – йдеться в судових ухвалах в досудовому розслідуванні.

Зображення: Прокуратура Львівської області

У листопаді 2019 року суд наклав арешт на ділянку. Слідством встановлено, що вартість землі становить 1,3 млн грн.

Згідно з ухвалою, яку прийняли депутати, міська рада укладе з власницею земельної ділянки договір про пожертву. Віталія Дяченко сама звернулася до міської ради з пропозицією передати земельну ділянку в комунальну власність. Під час голосування за це питання Григорій Козловський заявив про конфлікт інтересів.