- NGL.media - https://ngl.media -

Інспекція ДАБК оштрафувала фірму Володимира Шведа на 777 тис. грн за незаконну добудову

20.02.2020 @ 08:30 в Новини

Інспекція державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Львові оштрафувала ТОВ «Компанія ріел-естейт груп» за самовільне будівництво прибудови до житлового комплексу на вулиці Зелена, 184. Сума штрафу становить 777 тис. грн. Про це стало відомо з ухвали [1] Львівського окружного адмінсуду.

Як зазначив у коментарі в.о. начальника Інспекції ДАБК Теодозій Денисяк, в процесі перевірки виявили, що компанія проводить реконструкцію вже збудованого будинку без отримання дозвільних документів: містобудівних умов та обмежень, а також дозволу на виконання будівельних робіт. Фірма хотіла  добудувати одноповерхову будівлю до житлового комплексу, а тому була оштрафована та отримала припис усунути порушення.

Однак ТОВ «Компанія ріел-естейт груп» не згідне із таким рішенням, оскільки звернулось до суду, щоб оскаржити рішення інспекції. Наразі суд залишив заяву без руху, оскільки позивач не сплатив судовий збір.

Журналіст «Наші гроші. Львів» намагався отримати коментар у ТОВ «Компанія ріел-естейт груп», щоб дізнатись, чому фірма вважає рішення інспекції протиправним. Однак за контактним телефоном фірми особа, яка представляє компанію і відмовилась представитись, повідомила, що у компанії є законне право захищати свої інтереси в суді, а також, що переадресує наші запитання юристам фірми, які вирішать коментувати цю ситуацію чи ні. На момент публікації з редакцією так і не зв’язались.

Теодозій Денисяк також зазначив, що оскільки забудовник отримав припис за яким зобов’язаний усунути порушення, то інспекція проведе повторну перевірку:

«Припис видано на два місяці, тобто до 17 березня вони мають усунути порушення (отримати необхідні документи), після чого буде відкрита повторна перевірка. У випадку, якщо їх не усунуть – інспекція зобов’язуватиме привести ділянку до попереднього стану, тобто знести прибудову».

ТОВ «Компанія ріел-естейт груп» зареєстроване у Львові та належить Наталії та Володимиру Шведам. Кілька разів компанії Володимира Шведа штрафували [2] за нищення кам’яниць на площі Ринок та мозаїки [3] магазину «Океан» на вулиці Володимира Великого у Львові, де його компанія також проводить будівництво.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/02/20/inspektsiya-dabk-oshtrafuvala-firmu-volodymyra-shveda-na-777-tys-grn-za-nezakonnu-dobudovu/

URLs in this post:

[1] ухвали: http://reyestr.court.gov.ua/Review/87553445

[2] штрафували: https://zaxid.net/u_lvovi_vlasnika_primishhen_na_ploshhi_rinok11_oshtrafuvali_na_170_tis_za_nishhennya_pamyatki_n1453214

[3] мозаїки: https://zaxid.net/vlasnik_lvivskogo_magazinu_okean_poobitsyav_vidnoviti_zruynovanu_mozayiku_n1487479

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.