Золочівські освітяни розірвали договір із тендерним змовником після нашої публікації

13 Лютого 2020

Відділ освіти Золочівської РДА 10 лютого розірвав договір із приватною підприємицею Тетяною Легоцькою на постачання продуктів харчування на 193 тис. грн після публікації «Наші гроші. Львів». Про це стало відомо із сайту Prozorro.

У публікації ми повідомили, що підприємиця була включена до «чорному списку» Антимонопольного комітету. Це означає, що Тетяна Легоцька порушила закон «Про захист економічної конкуренції», і протягом наступних трьох років не може стати переможцем відкритих торгів.

Як раніше повідомлялось на сайті, Тетяну Легоцьку оштрафували за змову на торгах із іншим приватним підприємцем – Анною Лабунською, ще у серпні 2019 року.

Тепер у документах Легоцька вказала, що не була оштрафована за подібні порушення. Отож переможець торгів вніс у документи неправдиві відомості.  Варто зазначити, що тендерний комітет повинен перевіряти такі факти і одразу дискваліфікувати таких учасників торгів.

«Наші гроші. Львів» 10 лютого опублікували матеріал, де зазначили, що укладати договір з цією Тетяною Легоцькою було незаконно. Того ж дня відділ освіти вирішив розірвати договір. Причиною зазначена «взаємна згода сторін».

Також відділ освіти Золочівської РДА підписав договір з чоловіком Тетяни Легоцької – Ігорем Легоцьким, на закупівлю хлібобулочних виробів на 544 тис. грн. Ігор Легоцький змагався із технічним учасником Ігорем Кармазиним, який не завантажив потрібних документів. Договір уклали 5 лютого і він досі є чинним.