Підприємство та його менеджера, які «розпиляли» тендер на дефібрилятори для кардіологічного центру, оштрафували

03 Лютого 2020

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ «Львівський завод Рема» та підприємця Павла Мудрака на 80 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлі дефібриляторів для Львівського обласного кардіологічного центру.

Вперше про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали в липні 2019 року. У своїй ціновій пропозиції Павло Мудрак вказав номер телефону та електронну пошту «Львівського заводу Рема». Конкуренти подали однаково складені довідки про дефібрилятори та вказали в документах одного адресата. Крім того, підприємець Мудрак не завантажив усієї тендерної документації, яку вимагав замовник.

Учасники зустрічалися лише у вищезгаданих торгах.

Після публікації новини юристи проекту «Тисни» (Bihus.info) надіслали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що конкуренти вантажили документи з однієюї ІР-адресою та робили документи в одній програмі. При цьому вони відхилились від запропонованих замовником форм та подали однакові за назвою, стилістикою та змістом документи. Відтак Павло Мудрак отримав 12 тис. грн штрафу, а «Львівський завод Рема» − 68 тис. грн.

Павло Мудрак зареєстрований як підприємець у Львові в 2015 році. Він брав участь лише в одній закупівлі.

«Львівський завод Рема» також працює на ринку з 2015 року, зареєстрований у Львові. Власником та водночас директором фірми є львів’янин Юрій Геляра. Протягом 2019 року компанія отримала лише одне замовлення.

Команда «Наші гроші. Львів» щодня викриває корупцію в різних сферах: ми перевіряємо, як витрачають бюджетні гроші, чи законно будують чергову багатоповерхівку в нашому місті, чи все майно задекларували чиновники. Ми – незалежна громадська організація і покладаємося на вашу фінансову підтримку. Кожна ваша гривня – це можливість для нашої команди зробити більше.