Львівські підприємиці «розпиляли» тендери на обіди для учнів в Лапаївці та Солонківській ОТГ

23 Січня 2020

Підприємиця Ірина Паськевич отримала замовлення на харчування учнів на загальну суму в 498,6 тис. грн, позмагавшись із ще однією учасницею, на документах якої виявились однакові дефекти. Це свідчить про користування одним принтером чи сканером.

Згідно з Prozorro, відділ освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільради замовив харчування для Лапаївського ліцею імені Героя України Георгія Кірпи. Між собою конкурували Богданна Колпак та Ірина Паськевич із ідентичними ціновими пропозиціями в 148,75 тис. грн.

Також ж була і очікувана вартість закупівлі. Під час аукціону учасники не торгувалися. Враховуючи, що вони запропонували однакову вартість харчування, перемогла Паськевич, бо вона завантажила документи на півгодини швидше.

Ситуація повторилася й під час закупівлі харчування для шкіл Солонківської ОТГ. Цього разу Паськевич подала документи на дві години швидше і перемогла, хоча цінові пропозиції були однакові. Таким чином вона підписала ще один договір на майже 350 тис. грн.

На поданих документах конкурентів є однакові дефекти, що свідчить про використання однієї і тієї ж техніки.

Крім того, учасники пов’язані однаковим номером мобільного телефону – 0504301805. Його використовує у документах Богданна Колпак. Однак коли журналістка зателефонувала і покликала Ірину Паськевич, то їй повідомили, що Паськевич передзвонить.

Як пізніше пояснила Ірина Паськевич, журналістка розмовляла з її представником, а Богданну Колпак вона не знає. Документи на торги вона готувала не самостійно, це робив юрист, однак ні його імені, ні назви фірми вона не cказала.

Богданна Колпак ще жодного разу перемагала в закупівлях. Вона зареєструвалась приватним підприємцем лише два місяці тому.

Натомість Ірина Паськевич працює вже майже рік і отримала замовлень на понад 3,7 млн грн (джерело Clarity). Вона годуватиме 35 учнів протягом 170 днів в лапаївському ліцеї, де загальна вартість обіду на одного учня протягом 10 днів становить 250 гривень. У замовленні від Солонківської ОТГ 10-денне харчування на одного учня коштуватиме 210 гривень.

Раніше, у 2019 році, Паськевич дев’ять разів конкурувала із ще одним підприємцем – Сергієм Квиком. При реєстрації на майданчику він вказав електронну пошту bkolpak@outlook.com. Цю ж електронну пошту при реєстрації підприємицею використала Богданна Колпак.