Помічник екс-секретаря ЛМР хоче збудувати у районі «Під Голоском» ще одну багатоповерхівку

22 Січня 2020

Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради на офіційному сайті ради опублікувало проєкт внесення змін до детального плану житлового району «Під Голоском» у м. Львові (зміна 8), згідно з яким в районі планують звести ще одну житлову багатоповерхівку.

Згідно з опублікованим проєктом, на приватній ділянці площею 0,2946 га збудують багатоповерховий будинок, секції якого матимуть 7 та 10 поверхів.

Місце майбутнього будівництва

Генпланом передбачено, що це територія житлової забудови змішаного характеру, а зонінгом – садибної житлової забудови (не вище 18 метрів). Натомість цим детальним планом хочуть дозволити збудувати житлову багатоповерхівку.

У проєкті вказано, що у будинку на 95 квартир будуть приміщення громадського призначення, у тому числі ігрова кімната чи кімнати приблизно на 15 дітей.

Фрагмент проєктного плану з сайту ЛМР

Рішення про розробку детального плану прийняли через звернення ТОВ «Леополіс Сіті Девелопмент», на ділянці якого і планується житлове будівництво. Цей наділ раніше являв собою п’ять окремих ділянок, які у 2014 році Львівська міськрада передала в оренду членам кооперативу «Садове товариство «Інкубаторна станція» для ведення садівництва на вулиці Малоголосківській.

Одну з ділянок отримав в оренду і помічник тодішнього депутата від «Свободи» та секретаря ЛМР Василя Павлюка – Костянтин Шалай, який тепер є одним із співзасновників «Леополіс Сіті Девелопмент». Через кілька років міськрада передала ці ділянки безкоштовно у приватну власність.

Окрім Шалая першими засновниками компанії були Людмила та Костянтин Терентьєви, Оксана Красіцька та Мар’яна Арендарук. Тепер єдиним бізнес-партнером Костянтина Шалая у «Леополіс Сіті Девелопмент» є Андрій Матвійків, якому належить 83,8% статутного капіталу.

Компанія була зареєстрована десять місяців тому, а її директором є Юлій Рудницький, помічник депутата ЛМР від ВО «Свобода» Маркіяна Лопачака, а раніше ще одного «свободівця» – Любомира Мельничука.

Громадське обговорення проєкту внесення змін до детального плану триває з 17 січня по 17 лютого цього року.