- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська міська рада два місяці не оприлюднює рішення про будівництво апарт-готелю в Парку культури

17.01.2020 @ 08:30 в Новини

Львівська міська рада через два місяці після засідання виконкому досі не опублікувала рішення про внесення змін до містобудівних умов та обмежень на будівництво апарт-готелю на вул. Лижв’ярській, 1. Йдеться про майбутній готель мережі Hilton у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року виконавчий комітет погодив внесення змін до містобудівних умов та обмежень на це будівництво. Спочатку зміни мали стосуватися висоти майбутнього готелю, яку хотіли збільшити з 34 до 72 метрів. Так було зазначено у проєкті внесення змін, опублікованому напередодні засідання.

[1]

Голосування членів виконкому за погодження змін до МУО 22 листопада 2019 року

Однак вже на самому засіданні управління архітектури та урбаністики представило доопрацьований варіант. Як пояснила головна спеціалістка цього управління Олена Погорілець, висоту готелю залишили 34 метри, а відсоток забудови зазначили 40%. «Це ідеальне рішення», − прокоментував тоді міський голова Львова Андрій Садовий.

Перші містобудівні умови та обмеження на надбудову апарт-готелю отримало [2] ТОВ «Апартготель» у 2016 році. Тоді фірмі дозволили побудувати будівлю висотою 34 метри. У 2018 році ділянку площею майже гектар продали ТОВ «Апартготель» за 18,5 млн грн після ухвали сесії Львівської міської ради. Ініціатором ухвали був депутат Львівської міськради та бізнесмен Григорій Козловський. Засновниками ТОВ «Апартготель» є Роман Попко, який також керує кількома фірмами, заснованими будівельною корпорацією Avalon Inc, співвласником якої є Григорій Козловський.

Однак в липні 2019 року замовник будівництва змінився. Замість «Апартготелю» ним стало ТОВ «Парк спейс», засновником якого є ТОВ «Авалон інкомпані» та закритий фонд «Адамант». Після цього компанія заявила, що хоче збільшити висоту будівлі з 34 до 72 метрів. Таку пропозицію ще раніше винесли на засідання архітектурно-містобудівної ради, оскільки будівля суттєво вплине на силует міста. І попри зауваження до концепції,  всі члени містобудівної ради її погодили.

Перед листопадовим засіданням виконавчий комітет розглядав рішення двічі, однак безуспішно. В основному питання переносили через висоту будівлі та невдалу візуалізацію. Також у грудні цього року депутати міської ради не підтримали [3] петицію, у якій львів’яни просили скасувати містобудівні умови на будівництво майбутнього готелю.

Це вже не перший раз, коли міська рада довго не публікує рішення виконавчого комітету, пов’язані з бізнесменом Григорієм Козловським. Так міська рада два місяці не публікувала [4] містобудівних умов та обмежень на будівництво готелю на вул. Дорошенка, 2. Нагадаємо, що ці містобудівні умови видали з порушеннями містобудівних правил.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/01/17/l-vivs-ka-mis-ka-rada-dva-misiatsi-ne-opryliudniuie-rishennia-pro-budivnytstvo-apart-hoteliu-v-parku-kul-tury/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2020/01/Znimok-ekrana-736.png

[2] отримало: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/8D50218F15B19414C225808A00296884?OpenDocument

[3] не підтримали: https://portal.lviv.ua/news/2019/12/12/lvivski-deputaty-vidkhrestylys-vid-budivnytstva-hoteliu-u-parku-kultury

[4] не публікувала: http://ngl.media/2019/12/04/cherez-dva-misiatsi-pislia-holosuvannia-sadovyy-nareshti-dozvolyv-kozlovs-komu-buduvatys-na-doroshenka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.