Київська фірма та її головний інженер «розпиляли» 4,5 млн грн на влаштування пожежної сигналізації в туберкульозній лікарні

25 Грудня 2019

Пов’язані між собою компанія «Укртехнобез» та підприємець Богдан Лащ розіграли торги від Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру. Йдеться про їхню участь в закупівлі на влаштування пожежної сигналізації за 4,5 млн грн. Роботи завершать до кінця цього року.

Лікувально-діагностий центр (фото з сайту медзакладу)

Підприємець Богдан Лащ працював головним інженером фірми-конкурента «Укртехнобез». Про це свідчать їхні довідки, подані на різні торги. Також обидва учасники мають спільних працівників. Наприклад, Світлана Наумчук працює інженером-кошторисником в обох конкурентів.

Крім того, учасники розташовані за однією адресою – Київська область, м. Вишневе, вул. Чорновола, 1А. Вони орендують офіс та складські приміщення у ТОВ «Києво-Святошинське ремонтно-будівельне управління».

Конкуренти вже двічі зустрічаються на торгах. Перший раз вони прийшли на торги від київської клінічної лікарні №15, однак закупівлю відмінили.

Під час поточної закупівлі тільки підприємець Богдан Лащ знизив свою пропозицію на 4,5 тис. грн. Натомість компанія «Укртехнобез» залишила свою ціну незмінною.

Богдан Лащ зареєстрований як підприємець у квітні цього року в Борисполі. Протягом 2018-2019 років він отримав замовлень на 6,3 млн грн, враховуючи поточну угоду.

Компанія «Укртехнобез» веде свою діяльність з 2014 року, зареєстрована в м. Вишневе. Її власником є Михайло Подоляк, а керівником – Роман Харченко. Протягом 2018-2019 років фірма отримала підрядів на 16,7 млн грн.