19-річний син мера Старого Самбора за два місяці отримав понад 1 млн грн на держзамовленнях

25 Грудня 2019

Зареєстрований у серпні цього року 19-річний підприємець Михайло Трухим із Старого Самбора за неповні два місяці отримав замовлень на понад 1 млн грн. Про це «Наші гроші. Львів» дізнались із Prozorro.

З жовтня 2019 року він постачає до бюджетних організацій Львівської області обладнання для ігрових майданчиків, шкільні меблі тощо. Останній підряд Михайло Трухим отримав 21 грудня від Давидівської сільради вартістю 110 тис. грн, за контрактом він постачатиме інвентар для фітнесу.

Всі товари у нього замовили через неконкурентну процедуру закупівель  – за прямими договорами. Михайло Трухим зареєстрований як підприємець у місті Старий Самбір. Батько Михайла Трухима –  міський голова Старого Самбора Ігор Трухим. У декларації за 2018 рік він зазначає, що проживає спільно із сином Михайлом.

У соцмережах Михайло Трухим зазначає, що навчається у ЛНУ імені Івана Франка. Хоча як підприємець Михайло Трухим зареєстрований у серпні цього року, у грудні він почав шукав дистанційну роботу консультантом в інтернет-магазин.

Із жовтня 2019 року він підписав 9 контрактів, загальною вартістю 1,03 млн грн.

Нагадаємо, що у 2017 році поліція затримала мера Старого Самбора Ігоря Трухима під час передачі 2 тис. доларів хабара правоохоронцям. Раніше слідчі викрили факт розкрадання бюджетних коштів під час здійснення державних закупівель. Зокрема, мова йшла про купівлю сміттєзбиральної техніки із завищеною на 295 тис. грн вартістю. Згодом він виплатив заставу, і був взятий на поруки депатутами ради.

Ігоря Трухима підозрюють у наданні неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 369 ККУ, а обвинувальний акт направили до суду у лютому 2018 року. Наступне засідання у даній справі призначене на 27 січня 2020 року.