Містобудівна рада підтримала будівництво скляного офісу на Зеленій, нового комплексу УКУ та чергових багатоповерхівок на Під Голоско

24 Грудня 2019

Мешканці садибної частини вулиці Пасічної не убезпечились від будівництва багатоповерхівок поблизу їх будинків, оскільки архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради не підтримала зміни до детального плану цієї території.

Нагадаємо, конфлікт тут виник ще у 2017 році, коли тут вирішили побудувати 11-поверховий будинок. Пізніше мешканці вимагали змінити зонінг території з існуючої зони Ж-4 (багатоповерхове будівництво) на зону Ж-1 (садибна та малоповерхова забудова). ДП «Містопроект» розробило відповідні зміни. Проте, попри палку дискусію членів містобудівної ради, 19 грудня зміни до детального плану території в межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки та вул. Проектованої, 4 не були підтримані.

Загалом містобудівна рада на останньому засіданні погодила шість питань з дев’яти. Одне питання про будівництво багатоповерхівки на вул. Зеленій, 115 Б виключили із порядку денного.

Підтримала містобудівна рада проєкт будівництва семи зблокованих двоповерхових таунхаусів між вул. Пасічною та вул. Пимоненка. Тут також погодили будівництво шестиповерхових будинків для ТОВ «Магнолія ІСТ». Воно буде продовженням забудови цієї території. Нагадаємо, що тут вже зводять житлові комплекси «Villa Magnolia» та «Auroom City».

Також члени містобудівної ради погодили будівництво багатоповерхівки на вул. Малоголосківській в районі Під Голоском. Тут планують звести двосекційний будинок, перша частина якого матиме дев’ять поверхів, а друга − чотирнадцять. Раніше це питання не підтримали, оскільки будівництво не узгодили з місцевими мешканцями.

Члени містобудівної ради також підтримали проєкт детального плану території в районі вул. Хуторівки та вул. Персенківки, де Український Католицький Університет планує побудувати багатофункціональний комплекс, а також зробити відпочинкову зону.

Містобудівна рада погодила будівництво багатоповерхівки на вул. Миколайчука, 38 в Шевченківському районі. Максимальна висота будинку становитиме дванадцять поверхів. А також будівництво офісного центру на вул. Зеленій, 20. Йдеться про п’ятиповерхову будівлю, велика частина якої має бути скляною.

Натомість не підтримали на містобудівній раді будівництво офісно-готельної будівлі на вул. Богдана Хмельницького, 106. Тут планують побудувати п’ятиповерховий готель на території колишньої промислової зони. В архітекторів були зауваження щодо пожежної безпеки, довколишньої забудови та великої наземної парковки. На її місці, згідно з їхніми словами, краще зробити зелену зону.