- NGL.media - https://ngl.media -

Готель «Власта» Міноборони замовив без конкурсів ремонтів на 2,5 млн грн

20.12.2019 @ 08:30 в Новини

Державне підприємство Міністерства оборони «Готель «Власта» протягом року підписало шість договорів на ремонт готельних номерів та приміщень готелю на загальну суму майже 2,5 млн грн.

[1]

Готель “Власта” (фото з сайту готелю)

Ремонтуватимуть одноменний готель «Власта», який розташований у Львові на вулиці Клепарівській. Усі договори підписали з ТОВ «Віфа проект-буд». Останній із них, на капітальний ремонт приміщення, уклали [2] 15 грудня, а його вартість склала 1,44 млн грн.

Інші п’ять контрактів на 1 млн грн на поточні ремонтні роботи підписували у вересні-листопаді цього ж року, однак їх сума завжди була на кілька тисяч гривень меншою за 200 тис. грн, що дозволяло проводити закупівлі без конкурсу, а підписувати договір з улюбленим підрядником. Останні два договори укладені протягом одного дня, що є порушенням законодавства, як зазначив експерт «Центру громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько.

«Очевидно, що держпідприємство намагалось уникнути відкритих торгів, які воно зобов’язане проводити, якщо здійснює закупівлю товарів або послуг, сума яких перевищує 200 тис. грн. Фактично, тендерний комітет намагався «поділити» замовлення на менші частини, оскільки таким чином договір можна буде підписати із будь-яким підрядником. Однак, такий поділ є незаконним, це грубе порушення Закону України «Про публічні закупівлі».

У жодному договорі не зазначено ніяких відомостей про обсяг запланованих робіт, технічне завдання та тип робіт, який здійснюватиме підрядник.

ТОВ «Віфа проект-буд» зареєстроване у Львові, а його власником та директором є Остап Караїм. З початку 2018 року фірма отримала 17 держзамовлень на понад 30 млн грн, серед яких 16 – від структурних підрозділів Міністерства оборони.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/20/hotel-vlasta-minoborony-zamovyv-bez-konkursiv-remontiv-na-2-5-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/12/Vlasta-Hotel-photos-Exterior-Vlasta-Hotel.jpg

[2] уклали: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-12-15-000038-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.