- NGL.media - https://ngl.media -

Обласна архбудінспекція призупинила будівництво ЖК на Володимира Великого після публікації «Наші гроші. Львів»

18.12.2019 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова виніс ухвалу [1] про забезпечення судового позову і зобов’язав приватне підприємство «Озерна алея» припинити будівництво спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями на вул. Володимира Великого, 2-А у Львові.

Нагадаємо, що про це будівництво вже писали «Наші гроші. Львів» у статті [2] «Спортивний інтерес виконкому».

Компанія отримала містобудівні умови та обмеження на «спортивно-рекреаційний комплекс з житловими одиницями, підземним паркінгом та об’єктами громадського призначення» у липні 2018 року. На етапі розгляду на архітектурно-містобудівній раді забудовник показав проєкт 3-х секційного будинку від 10 до 14 поверхів на 190 квартир, із трьохрівневим паркінгом.

Вже зараз забудовник на своєму сайті вказує абсолютно інший проєкт. Тепер це 16-поверхівка, де кількість квартир становить понад 300. Із 16 поверхів, лише два призначені під комерційну діяльність, а решта житлові.

[3]

Проєкт будівництва на вул. Володимира Великого, 2А у Львові

Містобудівні умови фірма отримала з третьої спроби, оскільки члени виконкому переносили питання. На перших двох засіданнях мова йшла про суттєві зауваження до проекту, а також щодо малих площ, виділених під спортивну інфраструктуру. Однак вже у липні 2018 року виконком знову розглянув питання «Озерної алеї», хоча його навіть не було в порядку денному. За видачу містобудівних умов усі проголосували одноголосно.

Проблеми у будівництві виявили й інспектори Департаменту архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області (ДАБІ). У серпні 2018 року інспектори ДАБІ скасували підприємству містобудівні умови. Основна причина – це зонінг. Згідно з позицією ДАБІ, територія належить до зони Г-2, де можна будувати переважно магазини, торгові комплекси та інше. А тому побудова багатоквартирного будинку суперечить генеральному плану та зонінгу.

Це рішення “Озерна алея” оскаржила в суді. Компанія стверджувала, що там насправді зона багатоповерхової житлової забудови – Ж-4 – на підставі детального плану території. Виконавчий комітет виступив на стороні забудовника і проти ДАБІ.

Попри те, що зонінг можуть міняти лише депутати, а не виконком, суд вирішив [4] спір на користь виконкому та забудовника, і 27 травня дозволив «Озерній алеї» і далі здійснювати будівництво. Це рішення суду ДАБІ не оскаржувало.

Однак після нашого матеріалу інспекція подала апеляційну скаргу. В суді інспекція стверджувала, що про результат у суді першої інстанції дізналась лише 6 листопада. У той же день «Наші гроші. Львів»  опублікували вищезгадане розслідування, де також розповідали про це судове рішення.

Суд поновив [5] Департаменту ДАБІ у Львівській області строк на апеляційне оскарження, а 10 грудня цього року у якості забезпечення позову заборонив ПП «Озерна алея» виконувати будівельні роботи на вул. Володимира Великого, 2-А у Львові.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/18/oblasna-arkhbudinspektsiia-pryzupynyla-budivnytstvo-zhk-na-volodymyra-velykoho-pislia-publikatsii-nashi-hroshi-l-viv/

URLs in this post:

[1] ухвалу: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86274515

[2] статті: http://ngl.media/2019/11/06/sportyvnyy-interes-vykonkomu/

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/11/7.jpg

[4] вирішив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/82221958

[5] поновив: http://reyestr.court.gov.ua/Review/86238719

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.