Реабілітаційний центр переплатить понад 600 тис. грн за квадроцикли та снігоходи

17 Грудня 2019

«Західний реабілітаційно-спортивний центр» Національного комітету спорту інвалідів України придбає квадроцикли та снігоходи на 600 тис. грн дорожче ринкових цін. Загалом переплата становитиме третину суми укладених договорів.

Згідно з Prozorro, центр 13 грудня підписав два договори на закупівлю спецтехніки на 1,88 млн грн з ТОВ «Фітнес трейдінг». За одним договором придбали два снігоходи моделі VK540V за 890 тис. грн, а за іншим два квадроцикли YFM700 за 995 тис. грн. Виробником усієї техніки є японська компанія Yamaha, а використовуватимуть транспорт для обслуговування лижних трас.

Квадроцикл YFM700 (зображення із сайту імпортера)

Загалом закупівля техніки у цієї фірми обійдеться центру на понад 620 тис. грн дорожче, ніж на ринку. У відділі продажу ТОВ «Віді моторс іморт», яка є дистриб’ютором компанії Yamaha в Україні, розповіли, що роздрібна вартість одного снігоходу закупленої моделі становить 310 тис. грн. У переможця тендеру реабілітаційний центр їх купує по 445 тис. грн/шт., тобто на 135 тис. грн дорожче. Квадроцикл YFM700 коштує 320 тис. грн, а «Фітнес трейдінг» продає їх по 497 тис. грн за одиницю.

Єдиним конкурентом на обох тендерах для переможця виступило саме ТОВ «Віді моторс імпорт»,  ексклюзивний імпортер та дистриб’ютор продукції компанії Yamaha в Україні. Однак цінова пропозиція товариства була на 5 та 10 тис. грн дорожчою, а під час аукціону не знижувало ціну.

ТОВ «Віді моторс імпорт» зареєстроване у Києві, а його власниками є Руслан Семчук, Олег Джуринський і ТОВ «Віді груп», яка займається продажем автомобілів.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ «Фітнес трейдінг» є Марія Руденко, Олексій Лебедько та Олена Івасик. Раніше фірма займалась торгівлею спортивним інвентарем. З початку 2018 року понад 280 держзамовлень на 81 млн грн, серед яких 19 договорів на 12,3 млн грн у Львівській області.

«Наші гроші. Львів» намагалися отримати коментар телефоном щодо переплати в 600 тис. грн, однак контактна особа «Західного реабілітаційно-спортивного центру» Юлія Бартлевич попросила написати запит.