Через два місяці після голосування Садовий нарешті дозволив Козловському будуватись на Дорошенка

04 Грудня 2019

Львівська міська рада опублікувала на своєму порталі рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для будівництва готелю з магазинами на вулиці Дорошенка, 2 пов’язаними з депутатом ЛМР Григорієм Козловським особами.

Попередній проєкт готелю на Дорошенка

Це означає, що міський голова Львова Андрій Садовий підписав рішення виконавчого комітету, за яке проголосували на засіданні ще 9 жовтня цього року. Тривалий час у міській раді не могли пояснити, чому рішення до сих пір не підписане та не опубліковане.

Містобудівні умови та обмеження видали на реконструкцію нежитлових приміщень під торговий центр з конференц-залом та готельними номерами у верхніх поверхах. Нагадаємо, що спочатку мова йшла про будівництво, а не реконструкцію.

Крім того, у документі «готель» замінили на «торговий центр». У першому проєкті рішення виконкому було вказано, що будуватимуть «готель з вбудованими торговими приміщеннями та конференц-залом». Такі зміни, ймовірно, було зроблено, аби цільове призначення землі «будівництво та обслуговування будівель торгівлі» відповідало намірам забудови.

Проєкт та затверджені МУО (клікніть на зображення для збільшення)

Під час голосування за перший проєкт містобудівних умов та обмежень управління архітектори міста заявляло й про інші порушення, окрім невідповідності цільового призначення землі намірам забудови. Так, до сих пір немає плану зонування Галицького району, відсоток забудови ділянки та висота будинку були перевищені. Крім того, частина будівлі була розміщена в межах червоних ліній, що також заборонено.

Однак максимальна висота будинку, зазначена у підписаному міським головою документі, не змінилася. Це 22 метри до закінчення конструктивної частини даху. Відсоток забудови ділянки зменшився з 97 до 93%.

Крім того, як повідомляли «Наші гроші. Львів», з 1 січня цього року не можна видавати містобудівні умови та обмеження, оскільки у Львові немає затвердженого історико-архітектурного плану.

Офіційно «містобудівні» видані львів’янкам Лесі Данчевській та Софії Максимець, яка є донькою Григорія Козловського. Земельну ділянку для будівництва цього «торгового» центру поблизу його ж «Гранд Готелю» депутати Львівської міської ради віддали Григорію Козловському безкоштовно. Детальніше про схему цієї забудови читайте в нашому тексті – «ГРАНДіозний план Козловського».

Данчевська та Максимець, згідно з рішенням виконкому, перед початком будівництва мають провести та профінансувати відкритий міжнародний архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції будівлі на вул. Дорошенка, 2. Головою конкурсної комісії буде головний архітектор Львова.

Також в документі зазначено, що «для організації громадського простору із зупинкою транспорту» потрібно передбачити відступ лінії фасаду у рівні першого поверху – 1 метр від червоної лінії, вище першого поверху – по лінії забудови сусідніх будівель на вул. Дорошенка. Нагадаємо, що цю зупинку облаштували у 2018 році.

Читайте також Виконавчий комітет у Львові 130 разів порушив вимоги генерального плану міста

Ми створили покрокову інструкцію з перевірки законності будівництва. Скористайтесь нашими порадами!