- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський центр медицини катастроф зекономить 77 тис. грн після публікації «Наші гроші. Львів»

02.12.2019 @ 09:00 в Новини

Львівський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф опублікував додаткову угоду із ПП «Сана Ко» про зменшення суми договору на закупівлю ліків. Суму договору зменшили на більш ніж 77 тис. грн.

Як писали [1] «Наші гроші. Львів», обласний центр медицини катастроф уклав договір із приватним підприємство «Сана Ко» у жовтні 2019 року. Придбали ліки для зупинки кровотечі та видалення тромбів загальною вартістю 817 тис. грн.  Деякі ліки придбали за ціною значно вищою, ніж на ринку. Наприклад, 20 упаковок препарату металізе ліофізілат купили по 39,4 тис. грн за упаковку.

Середня вартість металізе у аптеках становить близько 29 тис. грн, що на 10 тис. грн дешевше, ніж ціна, за якою придбали ліки львівські медики. Отож, обласний центр екстреної медичної допомоги переплатить за ліки щонайменше 200 тис. грн.

Після нашої публікації юристи проєкту «Тисни [2]» («Bihus.info») звернулись із скаргою до замовника, а тому медики ініціювали переговори із постачальником препаратів. В результаті було укладено додаткову угоду, за якою вартість ліків зменшилась на 77 тис. грн.

Також центр медицини катастроф надіслав лист-відповідь, у якому зазначив, що планує використовувати препарат у 2019-2020 роках, а тому вимагав постачання ліків, які мають термін придатності не менш, ніж 70% від загального терміну придатності і що саме ця вимога суттєво впливає на вартість.

[3]

Також у відповіді медзаклад додав, що провів дослідження закупівель даного препарату іншими медичними закладами і з’ясував, що ціни були нижчими. Однак він пояснив це відсутністю вимоги із терміном придатності на рівні 70%.

Нагадаємо, що ми з’ясували, що медзаклади України купують такі ліки значно дешевше. І справді, у Вінниці, де цей товар купували по 28 тис. грн за упаковку, термін придатності становив 50%, однак у «База спеціального медичного постачання» у місті Житомирі зазначала, що термін придатності препаратів, які постачатиме переможець тендеру, повинні становити 75% від загального, і придбала медпрепарат по 25 тис. грн/од.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/02/l-vivs-kyy-tsentr-medytsyny-katastrof-zekonomyt-77-tys-hrn-pislia-publikatsii-nashi-hroshi-l-viv/

URLs in this post:

[1] писали: http://ngl.media/2019/10/17/l-vivs-kyy-tsentr-medytsyny-katastrof-znovu-pereplatyt-shchonaymenshe-200-tys-hrn-na-zakupivli-likiv/

[2] Тисни: https://bihus.info/yuristi-tisni-zberegli-77-tis-grn-na-zakupivli-medpreparativ

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/11/Screenshot_5.png

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.