- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський АМКУ повторно оштрафував тендерного змовника, який розпиляв 12-мільйонний тендер з реконструкції басейну в Буську

26.11.2019 @ 09:00 в Наслідки,Новини

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітет повторно оштрафувало [1] ТОВ «Пласт», а також приватного підприємця Івана Якиміва за змову та антиконкурентні дії під час тендеру на реконструкцію басейну Буської ДЮСШ. Відповідне рішення оприлюднили 25 листопада.  ТОВ «Пласт» сплатить штраф 34 тис. грн, а Іван Якимів – 31 тис. грн.

Басейн в місті Буськ був відкритий 12 липня 2019 року після тривалої реконструкції і ще більш тривалих торгів – тендер на реконструкцію оголошували чотири рази.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів» в розслідуванні [2] «Затяжний заплив», така кількість торгів була зумовлена непереборним бажанням тендерного комітету відділу освіти Буської РДА віддати підряд на 12 мільйонів саме фірмі «Пласт».

Під час першої закупівлі ТОВ «Пласт» конкурувало з компанією «Галицький будівельник», власником 50% статутного капіталу обох є Петро Орихівський. Така «конкуренція» заборонена законом, і після публікації матеріалу  тендерний комітет скасував закупівлю. Згодом Антимонопольний комітет підтвердив виявлені порушення і оштрафував [3] обидві фірмі сумарно на понад 100 тис. грн.

Проте «Пласт» прийшов на торги вдруге, а тендерний комітет відхилив двох конкурентів: ПП «ЛВ-Арка» і ТОВ «Терон девелопмент». Остання фірма оскаржила це рішення в АМКУ, їх скарга була задоволена, а торги відмінені.

Проте з четвертої спроби товариство «Пласт» таки стало переможцем торгів. Змагання відбувалось між ним, «Терон девелопмент» та приватним підприємцем Іваном Якимівим. Фірма отримала підряд, і басейн було урочисто відкрито.

Після звернення наших партнерів з «Центру громадського моніторингу та досліджень» Антимонопольний комітет підтвердив пов’язаність підприємства та підприємця. ТОВ «Пласт» та Іван Якимів  мають спільну адресу реєстрації, користуються однаковим номером телефону, аналогічно оформлюють документи довільної форми тощо.

АМКУ також встановив, що обидва учасники обслуговуються у одному банківському відділенні, користуються спільною IP-адресою та розробку проектно-кошторисної документації замовляли у однієї компанії.

Ні ТОВ «Пласт», ні Іван Якимів не надали заперечень щодо висновків Антимонопольного комітету. Окрім штрафу, фірма та приватний підприємець не зможуть брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.

ТОВ «Пласт» зареєстроване у м. Перемишляни, а його власниками є Петро Орихівський (50%), Василь Орихівський та Олеся Васильків (по 25% статутного капіталу).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/11/26/l-vivs-kyy-amku-povtorno-oshtrafuvav-tendernoho-zmovnyka-iakyy-rozpyliav-12-mil-yonnyy-tender-z-rekonstruktsii-baseynu-v-bus-ku/

URLs in this post:

[1] оштрафувало: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=87752&schema=lviv

[2] розслідуванні: http://ngl.media/2018/11/14/zatyazhnyj-zaplyv/

[3] оштрафував: http://ngl.media/2019/01/14/amku-oshtrafuvav-rozpylschykiv-12-miljonnoho-zamovlennya-v-busku-yakyh-vyyavyly-nashi-hroshi-lviv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.