Яворівська КЕЧ відписала 1,8 млн грн фірмі дружини свого колишнього керівника

20 Листопада 2019

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина (району) підписала два договори на майже 1,8 млн грн з ТОВ «Енергія-Агро» на послуги з теплопостачання та водовідведення. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

За одним із договорів замовили послуги з водовідведення на майже 1,5 млн грн. Ще за 0,3 млн грн компанія надаватиме послуги з постачання теплової енергії. Дві закупівлі здійснено за переговорною процедурою, тобто без проведення конкурсу. Підставою вказано відсутність конкуренції на ринку, а тому договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником.

Послуги з водовідведення надаватимуть у військових містечках №32 та №36, а опалення і гарячу воду – №28 та №30. Раніше ці послуги містечкам надавала інша компанія «Капітальне будівництво і ремонт».

Ця фірма почала отримувати багатомільйонні замовлення від КЕЧ, як тільки її власником став Григорій Онопрієнко, який був одружений сестрі дружини тодішнього начальника Яворівської КЕЧ Федора Савицького. Директором підприємства був Ігор Продан, бізнес-партнер рідного брата Федора Савицького – Андрія.

Нова компанія «Енергія-Агро» належить дружині Федора Савицького Наталії. Раніше він вказував її в декларації, однак тепер перестав. Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у вересні 2017 року вони розірвали шлюб.

Паспорт Наталії Савицької

Нову фірму його екс-дружини «Енергія-Агро» очолює Роман Козубенко, колишній начальник відділу Західного територіального управління внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

Нагадаємо, після публікації розслідування «Наші гроші. Львів» «Патріоти із піхоти», Федір Савицький не лише не був звільнений, а отримав роботу в Києві – працює старшим офіцером відділу експлуатації казармено-житлового фонду управління експлуатації Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ.

ТОВ «Енергія-Агро» було створено 21 лютого цього року. З часу заснування фірма загалом підписала чотири договори, включно з описаними вище. Влітку цього року вона отримала перше замовлення від Яворівської КЕЧ на майже 392 тис. грн, а також в листопаді підписала ще один договір з Квартирно-експлуатаційним відділом м. Дніпро на майже 659 тис. грн.

Крім того, Наталія Савицька як приватний підприємець отримала від Квартирно-експлуатаційних відділів Дніпра та Харкова замовлень ще на майже 525 тис. грн.

Попри наявність родинних зв’язків між власниками ПП «Капітальне будівництво і ремонт» і ТОВ «Енергія-Агро» разом брали участь у торгах київської військової частини з очікуваною вартістю 30 млн грн. Компанії користуються однаковим мобільним телефоном (0677567152), а однаковий стиль їх довідок видно неозброєним оком. На документах компаній видно однакі дефекти друку чи сканування, що свідчить про їх виготовлення на одному принтері.

Так само Наталія Савицька як підприємець конкурувала з ПП «Капітальне будівництво і ремонт» на торгах Білгород-Дністровської квартирно-експлуатаційна частина району.